Κόστα Ρίκα: Συνετρίβη μικρό αεροσκάφος- Επέβαινε Γερμανός εκατομμυριούχος με την οικογένειά του

Κόστα Ρίκα: Συνετρίβη μικρό αεροσκάφος- Επέβαινε Γερμανός εκατομμυριούχος με την οικογένειά του Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Συνετρίβη ανοιχτά των ακτών της Κόστα Ρίκα ένα μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα, ανάμεσα στους οποίους εκτιμάται ότι ήταν ο Γερμανός εκατομμυριούχος, ο Ράινερ Σάλερ, γνωστός για τις αλυσίδες γυμναστηρίων του. 

Στο σχέδιο πτήσης που είχε κατατεθεί το όνομα του Ράινερ Σάλερ ήταν ανάμεσα σε εκείνα των επιβατών, όπως και ενός ακόμη ατόμου με το ίδιο επίθετο. Εκτιμάται πως στο αεροπλάνο επέβαινε ο 53χρονος επιχειρηματίας και η οικογένειά του. Μαζί του ήταν η σύντροφός του, Κριστιάνε Σικόρσκι και τα δύο τους παιδιά, σύμφωνα με την Bild. 

Οι πέντε επιβάτες του αεροσκάφους ήταν Γερμανοί- πέρα από τον Σάλερ μια 44χρονη, ένας 40χρονος και δύο ανήλικοι- και ο 66χρονος πιλότος Ελβετός, δήλωσε ο υπουργός Ασφαλείας της Κόστα Ρίκα, Χόρχε Τόρες. 

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ την Παρασκευή και σήμερα οι αρχές εντόπισαν συντρίμμια του στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 28 χιλιομέτρων ανοιχτά του αεροδρομίου Λίμον. 

Ακόμη δεν έχει εντοπιστεί κάποια σορός, δήλωσε ο Μάρτιν Αρίας, υφυπουργός Ασφαλείας της Κόστα Ρίκα. «Εντοπίστηκαν συντρίμμια που δείχνουν ότι πρόκειται για το αεροσκάφος. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε εντοπίσει κανέναν, νεκρό ή ζωντανό», ανέφερε. 

Κόστα Ρίκα: Συνετρίβη μικρό αεροσκάφος- Επέβαινε Γερμανός εκατομμυριούχος με την οικογένειά του Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Το αεροσκάφος ήταν ένα Piaggio P180 Avanti εννέα θέσεων. Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ κατευθυνόταν προς το Λίμον, ενώ είχε απογειωθεί από το Μεξικό. 

«Περίπου στις 18:00 λάβαμε ειδοποίηση για πτήση από το Μεξικό προς το αεροδρόμιο Λίμον, που μετέφερε πέντε Γερμανούς επιβάτες», δήλωσε ο υπουργός Ασφαλείας. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας, η οποία σταμάτησε προσωρινά, εξαιτίας της κακοκαιρίας. 

O Ράινερ Σάλερ ήταν ο ιδρυτής, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του RSG Group, ενός ομίλου 21 brands γυμναστηρίων και μόδας που έχει παρουσία σε 48 χώρες και απασχολεί 41.000 εργαζομένους.  

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM