Κορωνοϊός στην Ισπανία: Ο Σάντσεθ θέλει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Ο Σάντσεθ θέλει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για «περίπου ένα μήνα», προκειμένου να διαρκέσει έως το τέλος της διαδικασίας άρσης των περιοριστικών μέτρων στη χώρα.

«Ο δρόμος που παίρνουμε είναι ο μοναδικός δυνατός», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασης, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει από το ισπανικό κοινοβούλιο να δώσει το πράσινο φως για την παράταση. «Θα είναι η τελευταία παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και θα διαρκέσει έως το τέλος της διαδικασίας άρσης των μέτρων καραντίνας», στα τέλη Ιουνίου, σημείωσε.

Έχοντας κηρυχθεί τη 14η Μαρτίου και ήδη παραταθεί αρκετές φορές, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να λήξει την 24η Μαΐου.

Ο Πέδρο Σάντσεθ απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους Ισπανούς να επιδεικνύουν «τη μέγιστη προσοχή», εξερχόμενοι της καραντίνας. «Ο κίνδυνος βρίσκεται πάντα εκεί (...), ο ιός δεν έχει φύγει και η απειλή του είναι πραγματική», επισήμανε, προσθέτοντας ότι χωρίς τους περιορισμούς, ο ιός θα μπορούσε να προσβάλει 30 από τα 47 εκατομμύρια των Ισπανών και να σκοτώσει 300.000 ανθρώπους στη χώρα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δημοσιεύτηκε σήμερα, 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό σε διάστημα 24 ωρών, ο χαμηλότερος αριθμός εδώ και δύο μήνες. Το σύνολο των νεκρών από τη νόσο Covid-19 ανέρχεται σε 27.563, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τις 230.000.

Διαδηλώσεις εναντίον των χειρισμών της κυβέρνησης στην κρίση του νέου κορονοϊού και του οικονομικού αντίκτυπού της πραγματοποιήθηκαν στη Μαδρίτη αυτήν την εβδομάδα, με τους συμμετέχοντες να χτυπούν κατσαρολικά και να ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης.

Στη μεγαλύτερη εξ αυτών, στην πλούσια συνοικία Σαλαμάνκα, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας να επιβάλει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. «Δεν έχει σημασία για ποιον λόγο γίνονται οι διαδηλώσεις. Το σημαντικό είναι να τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης», τόνισε ο Πέδρο Σάντσεθ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Διεθνή / Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά - Είπαν ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
LIFO NEWSROOM
«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και ΜάοΗ Σκοτεινή Πολιτική Σκηνή

Διεθνή / Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και Μάο

Η Κίνα παραμένει μυστήριο για τον κόσμο: οι καθαρισμοί της ηγεσίας υπό τον Σι Τζινπίνγκ θυμίζουν Στάλιν και Μάο, ενώ οι φήμες και οι πολιτικές αναταράξεις προκαλούν ανησυχία διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Διεθνή / Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, κυρίως τουρίστες από Ινδία, Κίνα και Φιλιππίνες, επέστρεφαν από το Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη
LIFO NEWSROOM
Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Διεθνή / Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Ο «λιμός της Γάζας» θα «μπορούσε να είχε αποφευχθεί» αν δεν υπήρχε «η συστηματική παρεμπόδιση του Ισραήλ», τόνισε ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, ο Τομ Φλέτσερ
LIFO NEWSROOM