Κορωνοϊός: Οι Ισπανοί θα μπορούν να βγαίνουν έξω, αλλά όχι όλοι μαζί και όχι όποια ώρα θέλουν

Κορωνοϊός: Οι Ισπανοί θα μπορούν να βγαίνουν έξω, αλλά όχι όλοι μαζί και όχι όποια ώρα θέλουν Facebook Twitter
0

Οι υγειονομικές αρχές της Ισπανίας ανακοίνωσαν νέους κανόνες για την υπαίθρια δραστηριότητα πολιτών που πέρασαν μεγάλο χρονικό διάστημα σε περιορισμό, καθώς και τις χρονικές περιόδους για αυτές τις εξόδους.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ιλία είπε ότι από το Σάββατο, οι ενήλικες μπορούν να βγαίνουν για ατομική άσκηση μία φορά την ημέρα, χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλους και εντός του δήμου κατοικίας τους. Επιτρέπονται επίσης όλα τα είδη σπορ εφόσον ασκούνται ατομικά.

Οι ενήλικες μπορούν επίσης να βγαίνουν βόλτα, είτε μόνοι τους είτε με ένα άλλο μέλος της οικογένειάς τους, αρκεί να παραμένουν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους.

Όμως και οι δύο αυτές δραστηριότητες πρέπει να πραγματοποιούνται μεταξύ 6πμ και 10πμ ή μεταξύ 8μμ και 11μμ. Όσον αφορά τις εξόδους με παιδιά, οι οποίες επιτρέπονται από την Κυριακή της περασμένης εβδομάδας, αυτές θα πρέπει τώρα να πραγματοποιούνται μεταξύ 12 το μεσημέρι και 7 το απόγευμα.

Άτομα που πρέπει να βγουν με έναν φροντιστή και ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, έχουν τους δικούς τους χρόνου, από τις 10 π.μ. έως το μεσημέρι και από τις 7 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Σε δήμους με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, αυτά τα χρονικά πλαίσια δεν θα ισχύουν και όλες οι δραστηριότητες μπορούν να διεξαχθούν μεταξύ 6 π.μ. και 11 μ.μ., καθώς «δεν υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού», δήλωσε ο υπουργός.

Οι αποφάσεις αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τη σταδιακή άρση του lockdown ενώ λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε ένα τεσσάρων φάσεων σχέδιο που προβλέπει μια σταδιακή και ασύμμετρη χαλάρωση των περιορισμών.

Για τη Μαδρίτη και την Καταλονία θα είναι λίγο πιο περίπλοκο από ό, τι σε άλλες περιοχές και είναι πιθανό ότι τα μέτρα θα καθυστερήσουν λίγο περισσότερο εκεί, αν και θα εξαρτηθεί από το πώς εξελίσσεται η επιδημία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM