Κορωνοϊός: Οι Ισπανοί θα μπορούν να βγαίνουν έξω, αλλά όχι όλοι μαζί και όχι όποια ώρα θέλουν

Κορωνοϊός: Οι Ισπανοί θα μπορούν να βγαίνουν έξω, αλλά όχι όλοι μαζί και όχι όποια ώρα θέλουν Facebook Twitter
0

Οι υγειονομικές αρχές της Ισπανίας ανακοίνωσαν νέους κανόνες για την υπαίθρια δραστηριότητα πολιτών που πέρασαν μεγάλο χρονικό διάστημα σε περιορισμό, καθώς και τις χρονικές περιόδους για αυτές τις εξόδους.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ιλία είπε ότι από το Σάββατο, οι ενήλικες μπορούν να βγαίνουν για ατομική άσκηση μία φορά την ημέρα, χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλους και εντός του δήμου κατοικίας τους. Επιτρέπονται επίσης όλα τα είδη σπορ εφόσον ασκούνται ατομικά.

Οι ενήλικες μπορούν επίσης να βγαίνουν βόλτα, είτε μόνοι τους είτε με ένα άλλο μέλος της οικογένειάς τους, αρκεί να παραμένουν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους.

Όμως και οι δύο αυτές δραστηριότητες πρέπει να πραγματοποιούνται μεταξύ 6πμ και 10πμ ή μεταξύ 8μμ και 11μμ. Όσον αφορά τις εξόδους με παιδιά, οι οποίες επιτρέπονται από την Κυριακή της περασμένης εβδομάδας, αυτές θα πρέπει τώρα να πραγματοποιούνται μεταξύ 12 το μεσημέρι και 7 το απόγευμα.

Άτομα που πρέπει να βγουν με έναν φροντιστή και ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, έχουν τους δικούς τους χρόνου, από τις 10 π.μ. έως το μεσημέρι και από τις 7 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Σε δήμους με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, αυτά τα χρονικά πλαίσια δεν θα ισχύουν και όλες οι δραστηριότητες μπορούν να διεξαχθούν μεταξύ 6 π.μ. και 11 μ.μ., καθώς «δεν υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού», δήλωσε ο υπουργός.

Οι αποφάσεις αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τη σταδιακή άρση του lockdown ενώ λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε ένα τεσσάρων φάσεων σχέδιο που προβλέπει μια σταδιακή και ασύμμετρη χαλάρωση των περιορισμών.

Για τη Μαδρίτη και την Καταλονία θα είναι λίγο πιο περίπλοκο από ό, τι σε άλλες περιοχές και είναι πιθανό ότι τα μέτρα θα καθυστερήσουν λίγο περισσότερο εκεί, αν και θα εξαρτηθεί από το πώς εξελίσσεται η επιδημία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM