Κορωνοϊός: Οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία του σεξ αναγκάζονται να δουλεύουν ξανά online

Κορωνοϊός: Οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία του σεξ αναγκάζονται να δουλεύουν ξανά online Facebook Twitter
0

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ συναντούν τους πελάτες τους συνήθως κατά πρόσωπο. Για αυτούς, η πανδημία του κορωνοϊού ήταν οικονομική καταστροφή.

«Ο ιός είναι καταστροφή για τη σχέση πελάτη - επιχειρηματία και η βιομηχανία του σεξ δεν αποτελεί εξαίρεση» λέει η Goddess Cleo, ντομινατρίξ από το Λονδίνο.

«Το μεγαλύτερό μου εισόδημα προέρχεται από συνευρέσεις με πελάτη. Συνήθως κερδίζω ελάχιστα από τις online συνευρέσεις».

Αλλά όπως πολλοί άλλοι, η Cleo, έχει αλλάξει πλέον και δουλεύει online λόγω του κορωνοϊού.

Ορισμένες γυναίκες αποθαρρύνονται να κάνουν τη μετάβαση στο διαδίκτυο λόγω του μεγαλύτερου κινδύνου να γίνει γνωστό το έργο τους στην οικογένεια και τους φίλους τους.

Η online ντομινατρίξ Eva de Vil λέει πως «Υπάρχουν πολλά νέα κορίτσια που συμμετέχουν στη βιομηχανία αυτή τη στιγμή - ή εργαζόμενοι που αναγκάζονται να επιλέγουν το διαδίκτυο για να βοηθήσουν τα οικονομικά τους».

«Δεν είναι τόσο δύσκολο για τα καθιερωμένα κορίτσια που δουλεύουν με κάμερα όπως εγώ, να προσαρμοστούν στον κορωνοϊό. Είμαστε συνηθισμένοι να δουλεύουμε online και από το σπίτι», προσθέτει.

Για πολλούς πελάτες, η μετάβαση από το live στην διαδικτυακή επαφή όμως, δεν είναι απλή λύση.

«Το θέμα δεν είναι να δείχνεις τις θηλές σου και να κουνάς τα οπίσθιά σου» γράφει η αμερικανίδα Gracey στο Twitter.

«Χρειάζονται χρόνια για να κερδίσεις στην online εργασία και ακόμη περισσότερο για να αγοράσεις τη δουλειά σου».

Το να δουλεύεις με αυτόν τον τρόπο σε online πλατφόρμες, σημαίνει ότι πρέπει να δώσεις μέρος των δεδουλευμένων σου.

Κορωνοϊός: Οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία του σεξ αναγκάζονται να δουλεύουν ξανά online Facebook Twitter

Και χρειάζεται ακόμα να επενδύσεις σε εξοπλισμό, μεταξύ των οποίων τριπόδια, φωτισμό, sex toys κ.λπ που μπορεί να αποτελέσει πρόκληση να τα αποκτήσεις τώρα εν μέσω της πανδημίας.

Οι δαπάνες για τα μοντέλα του Pornhub αυξάνονται ανά την υφήλιο καθώς οι πωλήσεις Φεβρουαρίου-Μαρτίου αυξήθηκαν. «Το μάρκετινγκ απαιτεί πάρα πολύ προσπάθεια, είναι εξωπραγματικό», λέει η Gracey.

«Δεν είμαι αρκετά γενναία για να είμαι γυμνή στο διαδίκτυο και να δέχομαι κριτική».

Η ιδιωτικότητα είναι μία ακόμα ανησυχία.Είναι πολύ πιο δύσκολο να κρύψει κάποιος την ταυτότητά του online και το περιεχόμενο του βίντεο μπορεί να κλαπεί.

Ο Max Bennett, από την ιστοσελίδα του Stripchat, όπου οι χρήστες πληρώνουν για να παρακολουθήσουν ζωντανό σεξ, λέει πως «Οι εργαζόμενοι επιλέγουν τις ζωντανές κάμερες καθώς οι παραδοσιακές αγορές έχουν κλείσει σε μεγάλο βαθμό».

Η ιστοσελίδα Chaturbate από τις ΗΠΑ έχει αναφέρει αύξηση κατά 75% του αριθμού των εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ από την έναρξη της επιδημίας - μια αύξηση ταχύτερη από το ρυθμό αύξησης της επισκεψιμότητας του κοινού.«Βλέπουμε αλλαγές στην κυκλοφορία παγκοσμίως, ειδικά σε περιοχές καραντίνας», λέει ο Max.

«Για όσους ζουν μόνοι, θα δούμε περισσότερη επισκεψιμότητα. Αλλά σε (σπίτια) με συγκάτοικους ή οικογενειακές καταστάσεις, μπορεί να είναι πιο περίπλοκη η κατάσταση».

«Έχω δει πολλά κορίτσια να κάνουν εκπτώσεις», λέει η Eva. «Είμαστε ευαισθητοποιημένοι στην δεινή οικονομική κατάσταση των πελατών, παρόλο που δεν βλέπω ακόμα στοιχεία για μείωση των δαπανών».

Ορισμένοι μάλιστα που πλέον δουλεύουν online λαμβάνουν ειδικά μέτρα.

«Έχω δει πολλά κορίτσια να κάνουν εκπτώσεις», λέει η Eva. «Είμαστε ευαισθητοποιημένοι στην δεινή οικονομική κατάσταση των πελατών, παρόλο που δεν βλέπω ακόμα στοιχεία για μείωση των δαπανών».

Το StripChat, για παράδειγμα, διανέμει εκατοντάδες δωρεάν μάρκες σε νέους θεατές παγκοσμίως, αρκετές για κάθε δικαιούχο να πληρώσει έναν εργαζόμενο για 10 λεπτά ιδιωτικής συνεδρίας.

«Λειτουργώντας σαν μία κεντρική τράπεζα, μπορούμε να αυξήσουμε τα χρήματα και να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους να επιβιώσουν από αυτή την κρίση» λέι ο Max. 

«Ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με περισσότερους από 60 εκατ. ανθρώπους το μήνα, έχουμε μία απίστευτη πλατφόρμα για να βοηθήσουμε τους πελάτες να μείνουν στα σπίτια τους».

Αλλά για μερικούς εργαζόμενους στη βιομηχανία του σεξ, το κόστος και οι προκλήσεις να μεταβιβάσουν τη δουλειά τους είναι τεράστιο ζήτημα.

«Υπάρχουν ακόμα εργαζόμενοι που συναντούν τους πελάτες τους δια ζώσης επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή» λέει η Lizzy.

«Ότι κάποιος έχει να επιλέξει μεταξύ του να έχει αρκετά χρήματα για να ζήσει και να διακινδυνεύσει την υγεία του και των άλλων κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας είναι γελοίο». Ωστόσο, υπάρχει κάποια διαθέσιμη υποστήριξη σε αυτούς τους εργαζομένους.

Για παράδειγμα, το Butterfly - ένα δίκτυο υποστήριξης εργαζομένων ασιατών και μεταναστών - δημοσίευσε έναν οδηγό για τον κορωνοϊό που συνιστά σεξουαλικές στάσεις, που ελαχιστοποιούν την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, μεταξύ άλλων και τη λήψη προφυλάξεων.

«Όταν η σεξουαλική εργασία αντιμετωπίζεται ως πραγματική δουλειά και αποποινικοποιείται πλήρως, οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας του σεξ θα έχουν πρόσβαση στα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα όπως και κάθε άλλος εργαζόμενος», λέει.

Εκτός κυβερνητικών αποζημιώσεων 

Αλλά η φύση της βιομηχανίας καθιστά δύσκολο για τους εργαζομένους να αξιοποιήσουν τα κυβερνητικά προγράμματα για να λάβουν αποζημιώσεις για απώλεια εισοδήματος.

Η ίδια η πορνεία δεν είναι παράνομη στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία, αν και είναι παράνομο να πληρώσει κανείς για σεξ στη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά συχνά η πληρωμή είναι με χρήματα και δεν είναι καταγεγραμμένη επίσημα.

Στις ΗΠΑ, ο τεράστιος λογαριασμός διάσωσης των εργαζομένων που πλήττονται οι δουλειές τους από τον Covid-19 αποκλείει ρητά από την προστασία τους νόμιμους εργαζομένους στη βιομηχανία του σεξ.

Σύμφωνα με την επίσημη ένωση εκδιδομένων γυναικών στην Βρετανία, πολλοί εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ είναι μητέρες που η λιτότητα τις έχει κάνει ακόμα πιο φτωχές και τώρα ο κορωνοϊός αποτελειώνει την άθλια κατάστασή τους.

Με αυτές τις ανησυχίες, εκατοντάδες online πρωτοβουλίες έχουν εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο, όπως το ταμείο Covid-19 από την εταιρεία Swarm, μια βρετανική ένωση για τους εργαζομένους στη βιομηχανία του σεξ.

Αναφέρει μάλιστα, η συγκεκριμένη, ότι έχει ήδη χρησιμοποιήσει δωρεές για την υποστήριξη 234 εργαζομένων που έχουν ανάγκη.

Η μακροπρόθεσμη λύση, ωστόσο, είναι μία καλύτερη κυβερνητική στήριξη για τους εργαζόμενους στην συγκεκριμένη βιομηχανία, λέει η Goddess Cleo.

«Όταν η σεξουαλική εργασία αντιμετωπίζεται ως πραγματική δουλειά και αποποινικοποιείται πλήρως, οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας του σεξ θα έχουν πρόσβαση στα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα όπως και κάθε άλλος εργαζόμενος», λέει.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Νορβηγικό Ταμείο Πετρελαίου ζητά μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών

Διεθνή / Το Νορβηγικό Ταμείο Πετρελαίου ζητά μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών

Το κρατικό πετρελαϊκό ταμείο της Νορβηγίας, με περιουσία 1,9 τρισ. δολαρίων, καλεί για ενοποίηση φορολογικών, εταιρικών και εποπτικών κανόνων στην Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πτώση της ανταγωνιστικότητας έναντι ΗΠΑ και Ασίας
LIFO NEWSROOM
Οι Ισραηλινοί κατέλαβαν το Madleen σε διεθνή ύδατα - «Μας έχουν απαγάγει», δήλωσε η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Διεθνή / Οι Ισραηλινοί κατέλαβαν το Madleen σε διεθνή ύδατα - «Μας έχουν απαγάγει», δήλωσε η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ο στρατός του Ισραήλ έκανε ρεσάλτο στο πλοίο Madleen που επιχειρούσε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια - Η Γκρέτα Τούνμπεργκ και το πλήρωμα κρατούνται σε ισραηλινό λιμάνι, ενώ ειδικοί προειδοποιούν για επικείμενη επισιτιστική κρίση στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια της CIA: Δικαστική έρευνα για εμπλοκή βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

Διεθνή / Βασανιστήρια της CIA: Δικαστική έρευνα για εμπλοκή βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

Δύο υποθέσεις κρατουμένων του Γκουαντάναμο φέρνουν στο φως τη φερόμενη εμπλοκή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών σε βασανιστήρια της CIA μετά την 11η Σεπτεμβρίου, με μια σπάνια δίκη να ξεκινά σε μυστικό δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
«Πόλεμος» εντός των Ρεπουμπλικανών για το νέο πολυνομοσχέδιο Τραμπ – Μάχη για περικοπές και ελλείμματα

Διεθνή / «Πόλεμος» εντός των Ρεπουμπλικανών για το νέο πολυνομοσχέδιο Τραμπ – Μάχη για περικοπές και ελλείμματα

Το νέο πολυνομοσχέδιο Τραμπ προκαλεί αναταράξεις στους Ρεπουμπλικανούς στη Γερουσία, καθώς οι διαφωνίες για τις περικοπές σε Υγεία, κοινωνικά προγράμματα και φορολογικές ελαφρύνσεις απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη νομοθετική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
Κατασκοπεία και τεχνολογία: Πώς Ουκρανία και Ισραήλ αλλάζουν τους κανόνες του σύγχρονου πολέμου

Ανάλυση / Κατασκοπεία και τεχνολογία: Πώς Ουκρανία και Ισραήλ αλλάζουν τους κανόνες του σύγχρονου πολέμου

Οι πρωτοποριακές επιχειρήσεις κατασκοπείας και η χρήση drones από Ουκρανία και Ισραήλ ανατρέπουν τα δεδομένα του πολέμου, δημιουργώντας νέες ισορροπίες με τη δύναμη της τεχνολογίας και της ευρηματικότητας
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Μας αναχαίτισαν και μας απήγαγαν», λέει η ακτιβίστρια για την κατάληψη του Madleen από το Ισραήλ

Διεθνή / Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Μας αναχαίτισαν και μας απήγαγαν», λέει η ακτιβίστρια για την κατάληψη του Madleen από το Ισραήλ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ λέει: Παρακαλώ όλους τους φίλους μου, την οικογένεια και τους συντρόφους μου, να πιέσουν τη σουηδική κυβέρνηση, ώστε να απελευθερωθώ εγώ και οι υπόλοιποι όσο το δυνατόν συντομότερο
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές δυνάμεις κοντά στη Σούμι και προέλαση στην ανατολική Ουκρανία – Νέες εντάσεις στον πόλεμο

Διεθνή / Ρωσικές δυνάμεις κοντά στη Σούμι και προέλαση στην ανατολική Ουκρανία – Νέες εντάσεις στον πόλεμο

Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες πλησιάζουν σε απόσταση 29 χλμ. από τη Σούμι, ενώ προχωρούν σε σημαντικές προελάσεις στην ανατολική Ουκρανία. Η Ουκρανία προετοιμάζεται για νέες επιθέσεις και αμφισβητεί την τήρηση συμφωνιών ανταλλαγής αιχμαλώτων.
LIFO NEWSROOM
Ταραχές στο Λος Άντζελες: Η Εθνοφρουρά επιτέθηκε με πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών

Διεθνή / Ταραχές στο Λος Άντζελες: Η Εθνοφρουρά επιτέθηκε με πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών

Μέλη της Εθνοφρουράς της Καλιφόρνιας αναπτύχθηκαν στο Λος Άντζελες για να αντιμετωπίσουν διαδηλώσεις ενάντια στις μαζικές συλλήψεις παράτυπων μεταναστών από την κυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM