ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Κορωνοϊός: O ΕΜΑ ξεκίνησε αξιολόγηση για το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac

Κορωνοϊός: O ΕΜΑ ξεκίνησε αξιολόγηση για το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κυλιόμενη αξιολόγηση για το κινεζικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό της Sinovac.

 

Αν και ακόμη δεν έχει κατατεθεί στον ΕΜΑ αίτηση για την έγκριση του εμβολίου, η κυλιόμενη αξιολόγηση είναι το πρώτο βήμα για πιθανή χρήση του στην ΕΕ.

 

Η απόφαση να ξεκινήσει η αξιολόγηση για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολόιου βασίζεται στα προκαταρκτικά αποτελέσματα εργαστηριακών και κλινικών μελετών, ανέφερε ο ΕΜΑ.

 

«Αυτές οι μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο προκαλεί την παραγωγή αντισωμάτων που στοχεύουν τον κορωνοϊό και μπορεί να βοηθούν στην προστασία από την ασθένεια», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.Έως τώρα ο ΕΜΑ έχει εγκρίνει τέσσερα εμβόλια για τον κορωνοϊό, ενώ ήδη κάνει κυλιόμενη αξιολόγηση για άλλα τρία: της γερμανικής εταιρείας CureVac, της αμερικανικής Novavax και για το ρωσικό Sputnik V.

 

Οι ειδικοί του Οργανισμού «θα αξιολογούν τα δεδομένα καθώς θα γίνονται διαθέσιμα για να αποφασίσουν αν οφέλη υπερτερούν των κινδύνων του εμβολίου». Η διαδικασία θα συνεχιστεί «μέχρι να υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για μια επίσημη αίτηση αδειοδότησης».

 

Αν και ο ΕΜΑ δεν έκανε κάποια πρόβλεψη για το χρονοδιάγραμμα, σημείωσε ότι θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος από ό,τι συνήθως για την εξέταση της τελικής αίτησης, λόγω της εργασίας που θα έχει προηγηθεί στο πλαίσιο της κυλιόμενης αξιολόγησης.

 

Το εμβόλιο Sinovac έχει δείξει αποτελεσματικότητα από 50% έως 90%, σε διάφορες μελέτες. Πέρα από την Κίνα, χρησιμοποιείται στην Ινδονησία, τη Βραζιλία και την Τουρκία, μεταξύ άλλων χωρών. 

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί το Ισραήλ λέει ότι η αντιπαράθεση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει

Διεθνή / Γιατί το Ισραήλ λέει ότι η αντιπαράθεση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει

Τα 330 πλήγματα από την Τεχεράνη με cruise, πυραύλους επιφανείας και drones, ο πόλεμος δι’ αντιπροσώπων με Χούτι και Χεζμπολάχ - Η αντιεροπορική «ασπίδα» του Ισραήλ - Ο ρόλος ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας
NEWSROOM
Χιλή: Λύθηκε το μυστήριο με την 80χρονη καλόγρια που έσερνε βαλίτσα με πτώμα στο Σαντιάγκο

Διεθνή / Χιλή: Λύθηκε το μυστήριο με την 80χρονη καλόγρια που έσερνε βαλίτσα με πτώμα στο Σαντιάγκο

Οι Αρχές της Χιλής θεώρησαν αρχικά πως πρόκειται για υπόθεση δολοφονίας με την εμπλοκή καρτέλ ναρκωτικών - Η κατάθεση της 80χρονης καλόγριας έφερε στο φως μια συγκινητική ιστορία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ