Κορωνοϊός: O ΕΜΑ ξεκίνησε αξιολόγηση για το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac

Κορωνοϊός: O ΕΜΑ ξεκίνησε αξιολόγηση για το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κυλιόμενη αξιολόγηση για το κινεζικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό της Sinovac.

 

Αν και ακόμη δεν έχει κατατεθεί στον ΕΜΑ αίτηση για την έγκριση του εμβολίου, η κυλιόμενη αξιολόγηση είναι το πρώτο βήμα για πιθανή χρήση του στην ΕΕ.

 

Η απόφαση να ξεκινήσει η αξιολόγηση για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολόιου βασίζεται στα προκαταρκτικά αποτελέσματα εργαστηριακών και κλινικών μελετών, ανέφερε ο ΕΜΑ.

 

«Αυτές οι μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο προκαλεί την παραγωγή αντισωμάτων που στοχεύουν τον κορωνοϊό και μπορεί να βοηθούν στην προστασία από την ασθένεια», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.Έως τώρα ο ΕΜΑ έχει εγκρίνει τέσσερα εμβόλια για τον κορωνοϊό, ενώ ήδη κάνει κυλιόμενη αξιολόγηση για άλλα τρία: της γερμανικής εταιρείας CureVac, της αμερικανικής Novavax και για το ρωσικό Sputnik V.

 

Οι ειδικοί του Οργανισμού «θα αξιολογούν τα δεδομένα καθώς θα γίνονται διαθέσιμα για να αποφασίσουν αν οφέλη υπερτερούν των κινδύνων του εμβολίου». Η διαδικασία θα συνεχιστεί «μέχρι να υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για μια επίσημη αίτηση αδειοδότησης».

 

Αν και ο ΕΜΑ δεν έκανε κάποια πρόβλεψη για το χρονοδιάγραμμα, σημείωσε ότι θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος από ό,τι συνήθως για την εξέταση της τελικής αίτησης, λόγω της εργασίας που θα έχει προηγηθεί στο πλαίσιο της κυλιόμενης αξιολόγησης.

 

Το εμβόλιο Sinovac έχει δείξει αποτελεσματικότητα από 50% έως 90%, σε διάφορες μελέτες. Πέρα από την Κίνα, χρησιμοποιείται στην Ινδονησία, τη Βραζιλία και την Τουρκία, μεταξύ άλλων χωρών. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ