Κορωνοϊός: Καθολική καραντίνα και στη Βρετανία ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός: Καθολική καραντίνα και στη Βρετανία ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον Facebook Twitter
3

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διέταξε αυστηρότερους περιορισμούς στην μετακίνηση των ανθρώπων, με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, δηλώνοντας πως οι πολίτες πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για να αγοράζουν τρόφιμα, να μεταβαίνουν στους χώρους εργασίας τους, για ανάγκες ιατρικής φροντίδας ή για σωματική άσκηση.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Τζόνσον είπε πως οι πολίτες δεν πρέπει να συναντούν φίλους ή μέλη της οικογένειάς τους με τους οποίους δεν συγκατοικούν.

«Από απόψε το βράδυ, πρέπει να δώσω στον βρετανικό λαό μια πολύ απλή εντολή: πρέπει να μείνετε σπίτι», ανέφερε.

«Αν δεν ακολουθήσετε τους κανόνες, η αστυνομία έχει την εξουσία να τους επιβάλει».

Επίσης ανακοίνωσε την απαγόρευση της διεξαγωγής συναθροίσεων, γάμων και άλλων εκδηλώσεων, το κλείσιμο των καταστημάτων και παιδικών χαρών.

Όλα τα καταστήματα που πωλούν μη αναγκαία προϊόντα θα κλείσουν, μαζί με βιβλιοθήκες, χώρους λατρείας, είπε, ενώ απαγορεύονται όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις.

«Θα απαγορεύσουμε όλες τις συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων σε δημόσιους χώρους. Τα πάρκα θα παραμείνουν ανοιχτά για σωματική άθληση, αλλά δεν θα επιτρέπονται συναθροίσεις ατόμων».

«Θα επανεξετάζουμε διαρκώς αυτούς τους περιορισμούς. Θα τους εξετάσουμε ξανά σε τρεις εβδομάδες και θα τους χαλαρώσουμε αν οι αποδείξεις δείξουν ότι μπορούμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

 
Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Δυστυχώς πρέπει να καείς από την φωτιά για να μάθεις να μην βάζεις το χέρι σου στην φωτιά και δυστυχώς οι βρετανοί δεν θα πληρώσουν μόνο με οικονομικές επιπτώσεις για τις επιλογές τους.
Τώρα μάλιστα! Αφού εκθείασε την απύθμενη βλακεία της ανοσίας αγέλης, με αποτέλεσμα ακόμη και ιατροί Έλληνες εδώ να τον πιστεύουν!!!!! Έκανε πίσω και κατάλαβε ότι το ατσάλινο βρετανικό γονίδιο μάλλον είναι και αυτό ανθρώπινο και δυστυχώς προσβάλλεται από τον κορωνοιό. Ελπίζω να μην βγούμε αληθινοί αυτοί που πιστεύουμε ότι η Βρετανία θα υποστεί και αυτή μεγάλη ζημιά, γιατί δεν έχει κ αξιόπιστο σύστημα υγείας! Ίσως στην ελλαδίτσα μας κάποιοι να κάνανε τελικά καλύτερη δουλεία!!! Επιτέλους! Εύχομαι να αποδώσουν για μας τα μέτρα που τα εφαρμόσαμε σε πολύ πρώιμο στάδιο και να μην έχουμε τα κύματα ασθενών που έχουν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ