Κορωνοϊός: Καθολική καραντίνα και στη Βρετανία ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός: Καθολική καραντίνα και στη Βρετανία ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον Facebook Twitter
3

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διέταξε αυστηρότερους περιορισμούς στην μετακίνηση των ανθρώπων, με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, δηλώνοντας πως οι πολίτες πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για να αγοράζουν τρόφιμα, να μεταβαίνουν στους χώρους εργασίας τους, για ανάγκες ιατρικής φροντίδας ή για σωματική άσκηση.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Τζόνσον είπε πως οι πολίτες δεν πρέπει να συναντούν φίλους ή μέλη της οικογένειάς τους με τους οποίους δεν συγκατοικούν.

«Από απόψε το βράδυ, πρέπει να δώσω στον βρετανικό λαό μια πολύ απλή εντολή: πρέπει να μείνετε σπίτι», ανέφερε.

«Αν δεν ακολουθήσετε τους κανόνες, η αστυνομία έχει την εξουσία να τους επιβάλει».

Επίσης ανακοίνωσε την απαγόρευση της διεξαγωγής συναθροίσεων, γάμων και άλλων εκδηλώσεων, το κλείσιμο των καταστημάτων και παιδικών χαρών.

Όλα τα καταστήματα που πωλούν μη αναγκαία προϊόντα θα κλείσουν, μαζί με βιβλιοθήκες, χώρους λατρείας, είπε, ενώ απαγορεύονται όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις.

«Θα απαγορεύσουμε όλες τις συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων σε δημόσιους χώρους. Τα πάρκα θα παραμείνουν ανοιχτά για σωματική άθληση, αλλά δεν θα επιτρέπονται συναθροίσεις ατόμων».

«Θα επανεξετάζουμε διαρκώς αυτούς τους περιορισμούς. Θα τους εξετάσουμε ξανά σε τρεις εβδομάδες και θα τους χαλαρώσουμε αν οι αποδείξεις δείξουν ότι μπορούμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

 
Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

Διεθνή / Γαλλία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά νομοσχεδίου για την αστυνομία – «Άδεια να σκοτώνουν» λένε οι επικριτές

Πάνω από 730.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει κατά της ρύθμισης, που προβλέπει ευνοϊκότερο νομικό πλαίσιο για αστυνομικούς και χωροφύλακες όταν χρησιμοποιούν τα όπλα τους
THE LIFO TEAM
Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: «Προσεύχομαι να είναι η τελευταία φορά» – Η ανάρτηση για την απεξάρτηση πριν από τον θάνατό του

Διεθνή / Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: «Προσεύχομαι να είναι η τελευταία φορά» – Η ανάρτηση για την απεξάρτηση πριν από τον θάνατό του

Λίγους μήνες πριν πεθάνει στα 27 του, ο γιος της Σίντι Κρόφορντ είχε δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του με ιμπογκαΐνη για τον εθισμό του και είχε γράψει για τον φόβο, την ανάγκη να αφήσει τον έλεγχο και την προσπάθεια να «βρει ξανά τον δρόμο προς τον εαυτό του».
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Ιράν: Προειδοποιεί τις ΗΠΑ αν εξαπολύσουν νέα επίθεση - «Αν συμβεί, θα αλλάξουμε όπλα»

Το Ιράν είναι προετοιμασμένο ακόμη και για παρατεταμένη σύγκρουση, επανέλαβε ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, αν και η ιρανική ηγεσία δεν αποκλείει πλήρως τη διπλωματική οδό
THE LIFO TEAM
Μόλις το 22% των αγοριών στην Ολλανδία έχει θετική στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Διεθνή / Κάτι συμβαίνει στους εφήβους της Ολλανδίας: η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας έχει σχεδόν καταρρεύσει

Η χώρα που υπήρξε ευρωπαϊκό σύμβολο ΛΟΑΤΚΙ+ αποδοχής βλέπει μια απότομη μετατόπιση στους μαθητές της. Νέα μεγάλη έρευνα δείχνει ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια η θετική στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία έπεσε από 40% σε 22% στα αγόρια και από 78% σε 51% στα κορίτσια ηλικίας 12 έως 16 ετών.
THE LIFO TEAM
ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ AFD

Διεθνή / Γερμανία: Ο Μερτς χαρακτήρισε τη νέα ήττα του κόμματός του «καταστροφή» - Πιέσεις για παραίτηση

Το CDU στις εκλογές του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία συγκέντρωσε μόλις 4,9%, κάω από το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στο τοπικό κοινοβούλιο
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Δυστυχώς πρέπει να καείς από την φωτιά για να μάθεις να μην βάζεις το χέρι σου στην φωτιά και δυστυχώς οι βρετανοί δεν θα πληρώσουν μόνο με οικονομικές επιπτώσεις για τις επιλογές τους.
Τώρα μάλιστα! Αφού εκθείασε την απύθμενη βλακεία της ανοσίας αγέλης, με αποτέλεσμα ακόμη και ιατροί Έλληνες εδώ να τον πιστεύουν!!!!! Έκανε πίσω και κατάλαβε ότι το ατσάλινο βρετανικό γονίδιο μάλλον είναι και αυτό ανθρώπινο και δυστυχώς προσβάλλεται από τον κορωνοιό. Ελπίζω να μην βγούμε αληθινοί αυτοί που πιστεύουμε ότι η Βρετανία θα υποστεί και αυτή μεγάλη ζημιά, γιατί δεν έχει κ αξιόπιστο σύστημα υγείας! Ίσως στην ελλαδίτσα μας κάποιοι να κάνανε τελικά καλύτερη δουλεία!!! Επιτέλους! Εύχομαι να αποδώσουν για μας τα μέτρα που τα εφαρμόσαμε σε πολύ πρώιμο στάδιο και να μην έχουμε τα κύματα ασθενών που έχουν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι.