Κορωνοϊός - Ισραήλ: «Πράσινο» φως για την 4η δόση του εμβολίου στους άνω των 60 ετών

Κορωνοϊός - Ισραήλ: «Πράσινο» φως για την 4η δόση του εμβολίου στους άνω των 60 ετών Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΡΑ
0

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι οι Ισραηλινοί άνω των 60 ετών και το ιατρικό προσωπικό θα μπορούν να επωφεληθούν από μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της covid-19, εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων που συνδέεται με την άκρως μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου με επίκεντρο την πανδημία, ο Μπένετ επιβεβαίωσε πως το υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη χορήγηση της τέταρτης δόσης, δύο ημέρες αφότου δόθηκε σε ευπαθείς ομάδες.

«Η παραλλαγή Όμικρον είναι εδώ και πρέπει να προστατευτούμε», δήλωσε ο Μπένετ.

Οι υγειονομικές αρχές έδωσαν την Πέμπτη το πράσινο φως για την τέταρτη δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους, έπειτα από μια εκστρατεία αναμνηστικών δόσεων το περασμένο καλοκαίρι.

Λίγο μετά την έναρξη του εμβολιασμού των ανοσοκατεσταλμένων πολιτών, ο διευθυντής του υπουργείου Υγείας Νάχμαν Ας ενέκρινε την άμεση χορήγηση μιας 4ης δόσης για τους τροφίμους των οίκων ευγηρίας και τους ασθενείς γηριατρικών τμημάτων.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα 4.206 νέα κρούσματα Covid-19 για το τελευταίο 24ωρο και μια αύξηση 195% εδώ και μία εβδομάδα, κάτι που θα μπορούσε να εντείνει σύντομα την πίεση στο σύστημα υγείας.

«Μπορεί να έχουμε 50.000 νέα κρούσματα την ημέρα σύντομα», προειδοποίησε ο Μπένετ, ο οποίος επανέλαβε την έκκλησή του για μαζικό εμβολιασμό των ενηλίκων και των παιδιών, που δεν το έχουν κάνει ακόμα.

Σε μια χώρα 9,2 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το 50% και πλέον του πληθυσμού έχει ήδη λάβει μια αναμνηστική δόση, τα σοβαρά κρούσματα επικεντρώνονται αυτή τη στιγμή στους ανεμβολίαστους, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν δημοσιεύσει οι αρχές.

Συνολικά, 1.394.407 μολύνσεις έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας στο Ισραήλ, εκ των οποίων 8.244 θάνατοι, βάσει των επίσημων στοιχείων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM