Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στοιχεία ότι η Κίνα προσπαθεί να επιβραδύνει ή να σαμποτάρει την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον κορωνοϊο, ισχυρίζεται ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Ρικ Σκοτ.

 

«Πρέπει να φτιάξουμε αυτό το εμβόλιο. Δυστυχώς έχουμε στοιχεία ότι η κομμουνιστική Κίνα προσπαθεί να μας σαμποτάρει ή να επιβραδύνει τη διαδικασία» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC TV.

 

«Η Κίνα δεν θέλει να φτιάξουμε εμείς πρώτοι το εμβόλιο. Αποφάσισαν να γίνουν αντίπαλοι των Αμερικανών αλλά εγώ στηρίζω τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.

 

Ερωτηθείς για τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για τους ισχυρισμούς αυτούς, ο Σκοτ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι τα στοιχεία έχουν περιέλθει στα χέρια τους μέσω της κοινότητας πληροφοριών.

 

«Αυτό το εμβόλιο είναι πραγματικά σημαντικό για όλους, ώστε να επανεκκινήσει η οικονομία μας. Αυτό που πραγματικά πιστεύω είναι ότι αν η Αγγλία φτιάξει το εμβόλιο πρώτη ή το κάνουμε εμείς πρώτοι, θα το μοιραστούμε. Η κομμουνιστική Κίνα, δεν πρόκειται να το μοιραστεί».

 

Από την άλλη πλευρά, η Κίνα θα αυξήσει τη διεθνή συνεργασία στις μελλοντικές κλινικές δοκιμές εμβολίων για την Covid-19, οικοδομώντας πάνω σε προηγούμενες συνεργασίες για την ανάπτυξη εμβολίων, όπως δήλωσε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογία.

 

Με πληροφορίες του Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr