Κορωνοϊός: Η Βραζιλία ξεπέρασε σε κρούσματα την Ιταλία

Κορωνοϊός: Η Βραζιλία ξεπέρασε σε κρούσματα την Ιταλία Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Η Βραζιλία ξεπέρασε σε κρούσματα την Ιταλία
0

Πέμπτη στην παγκόσμια λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την πανδημία η Βραζιλία καθώς 233.511 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η Βραζιλία ξεπεράστηκε χθες Σάββατο το όριο των 15.000 θανάτων, καταγράφηκαν 15.662 θάνατοι, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ενώ 233. 511 άνθρωποι έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα που τοποθετούν πλέον τη χώρα της Λατινικής Αμερικής στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων.

Με 15.662 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 233.142 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον SARS-CoV-2, η Βραζιλία είναι μακράν η χώρα της Νότιας Αμερικής που δέχεται το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 310.000 ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη.

Ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων ενδέχεται ωστόσο να είναι ως και δεκαπενταπλάσιος από αυτόν που ανακοινώνεται επίσημα, καθώς δεν γίνονται γενικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις, παρατηρούν ειδικοί.

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν 816 θάνατοι και 14.919 νέα κρούσματα μόλυνσης τις προηγούμενες 24 ώρες.

Παρά την προέλαση της πανδημίας, ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου συνεχίζει να επιτίθεται στα μέτρα περιορισμού που εφαρμόζουν οι κυβερνήτες πολλών πολιτειών της χώρας.

«Η ανεργία, η πείνα και η μιζέρια θα είναι το μέλλον όσων υποστηρίζουν την τυραννία της απόλυτης απομόνωσης», ανέφερε μέσω Twitter ο αρχηγός του κράτους, μία ημέρα μετά την παραίτηση του δεύτερου υπουργού Υγείας της κυβέρνησής του μέσα σ' έναν μήνα εξαιτίας των διαφορών απόψεων για τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Μπολσονάρου επιμένει να απαιτεί την «επιστροφή στην ομαλότητα» με οικονομικά επιχειρήματα και υπόσχεται την αξιοποίηση της χλωροκίνης και της υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία της COVID-19.

Με πληροφορίες από το Reuters/AFP/DW/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απεσταλμένοι του Τραμπ συναντιώνται σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Διεθνή / Οι απεσταλμένοι του Τραμπ θα συναντηθούν σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η σημερινή συνάντηση διεξάγεται έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στη Φλόριντα μεταξύ Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, με στόχο τη βελτίωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο είχε θεωρηθεί ευνοϊκό προς τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM