Κορωνοϊός - Φιλιππίνες: Διορία 72 ωρών στους τουρίστες για να φύγουν από τη χώρα

Κορωνοϊός - Φιλιππίνες: Διορία 72 ωρών στους τουρίστες για να φύγουν από τη χώρα Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Οι ξένοι τουρίστες στις Φιλιππίνες έχουν περιθώριο 72 ωρών για να εγκαταλείψουν την χώρα από τα διεθνή αεροδρόμια του νησιού Λουσόν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC. 

Ο πρόεδρος της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι το νησί της Λουσόν, στο οποίο βρίσκεται και η πρωτεύουσα Μανίλα, θα τεθεί σε καραντίνα ως τις 12 Απριλίου. Οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν αυστηρά μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις και αναστολή της λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και των εργασιών στο κεντρικό νησί Λουσόν, κάτι που σημαίνει ότι ο μισός πληθυσμός της χώρας τίθεται σε καραντίνα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να βασίζονται στις παραδόσεις κατ' οίκον τροφίμων και φαρμάκων, ενώ όλες οι εργασίες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, με εξαίρεση τις απαραίτητες υπηρεσίες, δήλωσε ο Σαλβαδόρ Πανέλο εκπρόσωπος του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε. «Απώτερος σκοπός του προέδρου είναι να σωθούμε από τους εαυτούς μας», σχολίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Τα μέτρα αυτά, αν εφαρμοστούν στο σύνολό τους, θα είναι από τα πιο αυστηρά που έχουν εφαρμοστεί στην Ασία, καθώς οι Φιλιππίνες προσπαθούν να περιορίσουν την επιδημία covid-19. «Είμαστε στρατιώτες αλλά είμαστε και ο εχθρός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πανέλο σε άλλη συνέντευξη. «Είμαστε οι εχθροί του εαυτού μας. Είμαστε φορείς του ιού».

Επιφυλακτικοί οι ειδικοί για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων

Η κυβέρνηση της χώρας έχει επιβεβαιώσει 142 κρούσματα του κορωνοϊού και δώδεκα θανάτους. Ωστόσο ο δρ. Manuel Dayrit, υπουργός Υγείας της χώρας κατά το ξέσπασμα του SARS το 2003, πιστεύει ότι ο αριθμός είναι σχετικά μικρός σε σύγκριση με τις άλλες χώρες γιατί δεν έχουν πραγματοποιηθεί αρκετά τεστ. «Κάνουμε εξετάσεις μόνο σε όσους ασθενείς έρχονται στα νοσοκομεία, συνήθως με πνευμονία, έτσι μόνο μπορούμε να υποθέσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού», είπε στο BBC News.

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Κίεβο με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση - Κάτοικοι περιέγραψαν μια νύχτα χωρίς προηγούμενο, με εκρήξεις, πυρκαγιές και εκτεταμένες καταστροφές
THE LIFO TEAM