Μάσκες και φιλιά: Ζευγάρια αψηφούν τον κοροναϊό και ανταλλάσσουν γαμήλιους όρκους

Μάσκες και φιλιά: Ζευγάρια αψηφούν τον κοροναϊό και ανταλλάσσουν γαμήλιους όρκους Facebook Twitter
0

Με μπλε χειρουργικές μάσκες λόγω της επιδημίας του κοροναϊού συνολικά 220 ζευγάρια στις κεντρικές Φιλιππίνες αντάλλαξαν γαμήλιους όρκους και φιλιά, ξεκινώντας την κοινή τους ζωή.

Τα ζευγάρια και οι συγγενείς τους αψήφησαν τον ιό, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2.236 ανθρώπους, για να παρευρεθούν στη χθεσινή ομαδική γαμήλια τελετή στην παραθαλάσσια πόλη Μπακολόντ.

Στην αίθουσα υποδοχής του δημαρχείου, οι γαλάζιες μάσκες που ήταν υποχρεωτικές για όλους και τις οποίες παρείχαν οι αρχές ξεχώριζαν ανάμεσα στα νυφικά και τα λευκά πουκάμισα των γαμπρών.

«Έχει άλλη αίσθηση να φιλάς κάποιον φορώντας μάσκα αλλά ήταν υποχρεωτικό», δήλωσε ο Πολ Ινβέντρο, 39 ετών, που παντρεύτηκε την επί επτά έτη σύντροφό του και μητέρα των δύο του παιδιών. «Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη».

Μάσκες και φιλιά: Ζευγάρια αψηφούν τον κοροναϊό και ανταλλάσσουν γαμήλιους όρκους Facebook Twitter

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να συμπληρώσουν δηλώσεις για την κατάσταση της υγείας τους, δίνοντας λεπτομερή στοιχεία για τις περιοχές όπου έχουν βρεθεί τις τελευταίες 14 ημέρες, όση είναι δηλαδή η περίοδος καραντίνας σε όλο τον κόσμο για όσους προέρχονται από την Κίνα καθώς και ο χρόνος επώασης του ιού.

«Εάν οι οικογένειές μας είναι δυνατές, τότε είναι δυνατή και η πόλη του Μπακολόντ», δήλωσε ο δήμαρχος Εβέλιο Λεονάρντια, που τέλεσε τους γάμους.

Η πόλη συνηθίζει να διοργανώνει ετήσιους μαζικούς γάμους μετά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με το 2013 να καταγράφεται ρεκόρ με τη συμμετοχή 2.013 ζευγαριών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ