Κορωνοϊός: Απόλυτο lockdown στην Ινδία -Σε καραντίνα 1,3 δισ. άνθρωποι για 21 ημέρες

Κορωνοϊός: Απόλυτο lockdown στην Ινδία -Σε καραντίνα 1,3 δισ. άνθρωποι για 21 ημέρες Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται απόλυτο lockdown στη χώρα λόγω κορωνοϊού για 21 ημέρες, θέτοντας έτσι σε καραντίνα 1,3 δισ. ανθρώπους.

Στην Ινδία έχουν εντοπιστεί έως τώρα 519 κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ 9 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Η χώρα θεωρείται ότι είναι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού. Ο Μόντι, ανακοινώνοντας την καραντίνα, δεσμεύθηκε ότι θα διατεθούν 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση του καταπονημένου συστήματος υγείας της Ινδίας.

Στο διάγγελμά του, ο Ναρέντρα Μόντι προειδοποίησε τους πολίτες ότι όποιος κυκλοφορεί, ρισκάρει να βάλει τον κορωνοϊό στο σπίτι του. «Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολόκληρη η χώρα θα είναι σε lockdown, απόλυτο lockdown», είπε ο πρωθυπουργός της χώρας, κλιμακώνοντας τα μέτρα. Τις προηγούμενες ημέρες, είχαν ληφθεί αποφάσεις για περιορισμό μετακινήσεων σε κάποιες επαρχίες, αλλά και απαγόρευση πτήσεων.

Επιπλέον, σταμάτησαν τα δρομολόγια των τρένων. Η χώρα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο, με το οποίο μετακινούνται περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε ημέρα.

«Για να σώσουμε την Ινδία και κάθε Ινδό, θα υπάρξει καθολική απαγόρευση στην έξοδο από τα σπίτια μας», είπε ο Μόντι. «Αν η χώρα αποτύχει να διαχειριστεί τις επόμενες 21 ημέρες, τότε θα πάει πίσω κατά 21 χρόνια. Δεν το λέω σαν πρωθυπουργός, αλλά σαν συμπολίτης, σαν συγγενής», τόνισε απευθυνόμενος στους Ινδούς.

«Είναι απαγόρευση κυκλοφορίας. Θα πρέπει να πληρώσουμε το οικονομικό κόστος, αλλά για να σωθεί κάθε μέλος της οικογένειάς μας, αυτή είναι η ευθύνη όλων. Είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα», υπογράμμισε ακόμη ο πρωθυπουργός της Ινδίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ