Κοροναϊός: Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό λέει ο ΠΟΥ

Κοροναϊός: Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό λέει ο ΠΟΥ Facebook Twitter
EPA
0

«Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό» ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον κοροναϊό.

Ειδικότερα, η συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα είναι ενθαρρυντική, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προειδοποιώντας όμως ότι οι λοιμώξεις εκτός της χώρας θα μπορούσαν να εξαπλωθούν. «Μας ενθαρρύνει αυτή η τάση, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς σε συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη.

Μέχρι στιγμής, 25 άλλες χώρες έχουν επιβεβαιώσει στον ΠΟΥ 1.076 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων και πέντε στο Ιράν, ανέφερε ο Γκεμπρεγεσούς.

Όπως είπε, ο συνολικός αριθμός είναι πολύ μικρός συγκριτικά με τα περίπου 75.000 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην ηπειρωτική Κίνα, αλλά πρόσθεσε: «Αυτό ενδέχεται να μην παραμείνει το ίδιο για πολύ».

Ο δήμαρχος της Ντεγκού, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης στη Νότια Κορέα, κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους ύστερα από την αύξηση των νέων κρουσμάτων κατά 53, τα περισσότερα εκ των οποίων εντοπίζονται σε εκκλησία στην οποία πήγε μια 61χρονη γυναίκα, γνωστή ως «Ασθενής 31», η οποία βρέθηκε θετική στον ιό.

Τα τελευταία κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν από τη Νότια Κορέα προέρχονται από «ορισμένες διακριτές ομάδες», δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ο Όλιβερ Μόργκαν, ο διευθυντής του ΠΟΥ για τις πληροφορίες έκτακτης ανάγκης για την υγεία και την αξιολόγηση κινδύνου.

«Οπότε, παρόλο που ο αριθμός φαίνεται αρκετά υψηλός, συνδέεται κυρίως με γνωστά υπάρχοντα κρούσματα», δήλωσε ο Μόργκαν.

Ο Γκεμπρεγεσούς, σημειώνοντας ότι οι αρχές της Νότιας Κορέας έχουν αναφέρει συνολικά 104 επιβεβαιωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 22 σήμερα, δήλωσε: «Με τα μέτρα που μπορούν να λάβουν, ανάλογα με τον κίνδυνο δημόσιας υγείας που έχουν, νομίζω ότι ο αριθμός των περιπτώσεων είναι πράγματι διαχειρίσιμος».

Ένας εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα του Covid-19 στο Ιράν. Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως δύο ασθενείς υπέκυψαν από τον κοροναϊό.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters  / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

Διεθνή / Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

«Αν ήξερα ή αν είχα οποιαδήποτε εμπλοκή, φυσικά θα απολογούμουν. Όμως δεν ήμουν ούτε συνένοχος ούτε ενήμερος για όσα έκανε» υποστήριξε στην πρώτη συνέντευξή του μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM