Κοροναϊός: Απαγόρευσαν την κυκλοφορία οχημάτων στη Χουμπέι

Κοροναϊός: Απαγόρευσαν την κυκλοφορία οχημάτων στη Χουμπέι Facebook Twitter
Απαγόρευση για την κυκλοφορία των οχημάτων στη Χουμπέι λόγω κοροναϊού - Getty Images
0

Οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επιβληθεί απαγόρευση για την κυκλοφορία των οχημάτων σε όλη την επαρχία σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Σε έγγραφο που εξέδωσαν, οι αρχές της Χουμπέι ανέφεραν ότι από την απαγόρευση θα εξαιρεθούν τα οχήματα της αστυνομίας, τα ασθενοφόρα, τα οχήματα που μεταφέρουν απαραίτητα είδη ή σχετίζονται με δημόσιες υπηρεσίες.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι θα διενεργούνται τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι για όλους τους κατοίκους της επαρχίας, ενώ οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως άδεια από τις αρχές.

Μείωση των κρουσμάτων για τρίτη συνεχή ημέρα

Μείωση για τρίτη συνεχή ημέρα εμφανίζουν τα νέα κρούσματα του κοροναϊού στην Κίνα, που συνολικά πλέον φτάνουν τα 68.500.

Ο νέος κοροναϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.665 ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα. Το Σάββατο ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη, στη Γαλλία, ενώ από ένας θάνατος έχει καταγραφεί σε Χονγκ Κονγκ, Φιλιππίνες και Ιαπωνία.

Οι αρχές της Κίνας κατέγραψαν 2.009 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το Σάββατο, από τα οποία τα 1.843 ήταν στο επίκεντρο της επιδημίας, στην επαρχία Χουμπέι. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό φτάνει στους 68.500. Όμως, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο καθημερινός απολογισμός των νέων κρουσμάτων είχε αυξηθεί αυτή την εβδομάδα, έπειτα από αλλαγή στον τρόπο καταμέτρησης, αλλά έκτοτε μειώνονται. «Η μείωση δείχνει ότι συνολικά η επιδημία μπορεί να ελεγχθεί», εκτίμησε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Γουάνγκ Γι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ