Κόντε σε Μέρκελ: Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη - Η Ιταλία δεν μπορεί να συνεχίσει μόνη

Κόντε σε Μέρκελ: Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη - Η Ιταλία δεν μπορεί να συνεχίσει μόνη Facebook Twitter
EPA/FILIP SINGER
0

«Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές λύσεις, χωρίς να ενεργοποιούμε διμερείς δυναμικές, οι οποίες ενδεχομένως να προκαλέσουν το τέλος της Σένγκεν», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε κατά τη συνάντησή του με την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Το Δουβλίνο πρέπει να ξεπεραστεί, υπέρ μιας νέας προσέγγισης αλληλεγγύης, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Η αλληλεγγύη στην Ευρώπη είναι κάτι που η Γερμανία καλωσορίζει», απάντησε η καγκελάριος και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο θέλει να στηρίξει την Ιταλία, αλλά ελπίζει ότι «και η Γερμανία θα βρει κατανόηση σε ό,τι αφορά την αλληλεγγύη στην Ευρώπη σχετικά με την μετανάστευση».

«Τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Όποιος πατάει το πόδι του στην Ιταλία, το πατάει στην Ευρώπη. Η Ιταλία δεν μπορεί να συνεχίσει μόνη», τόνισε ο κ. Κόντε και ζήτησε ενίσχυση της Frontex για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων.

Η καγκελάριος αναφέρθηκε ακόμη στην Λιβύη και στην ανάγκη να ενισχυθεί η προσπάθεια καταπολέμησης της δράσης των διακινητών, αλλά και στο «πώς μπορούμε, εάν είναι απαραίτητο, να ξεκινήσουμε διαδικασίες ασύλου ήδη από εκεί».

Οι αρχηγοί των δύο κυβερνήσεων αναφέρθηκαν ακόμη στο υψηλό ποσοστό της ανεργίας, κυρίως των νέων, στην Ιταλία, με την κυρία Μέρκελ να προτείνει συνεργασία των υπουργείων Εργασίας και ανταλλαγή τεχνογνωσίας, με αξιοποίηση της εμπειρίας του Βερολίνου από την επανένωση της Γερμανίας.

«Το διακύβευμα για την Ευρώπη είναι υψηλό», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι η μετανάστευση και τα θέματα οικονομικής διακυβέρνησης της Ε.Ε. μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν ευκαιρία για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης και πιο δίκαιης οικονομίας η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

«Κρίσιμο ζήτημα για την κυβέρνησή μου είναι η καταπολέμηση της φτώχειας και η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών», δήλωσε ο κ. Κόντε και πρόσθεσε ότι κατά την συζήτηση του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού πλαισίου η κυβέρνησή του θα διεκδικήσει κονδύλια για μέτρα στήριξης και ειδικά για πολιτικές κοινωνικής ένταξης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM