Κόμβος εμπορίου ναρκωτικών η Γουινέα Μπισάου

Κόμβος εμπορίου ναρκωτικών η Γουινέα Μπισάου Facebook Twitter
0

Στην παραδοχή ότι στην χώρα του γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, και εμπόριο ανθρώπων προχώρησε ο υπουργός εξωτερικών της Γουινέα Μπισάου. Ο Ντελφίν ντα Σίλβα, έκανε λόγο για σοβαρά περιστατικά παραβίασης των διεθνών κανόνων ασφαλείας στο αεροδρόμιο της χώρας, όπου οι αρχές έναντι αδράς αμοιβής εκδίδουν πλαστά διαβατήρια σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν κυρίως σε χώρες της ΕΕ. Μάλιστα 74 Σύροι επιβάτες των πορτογαλικών αερογραμμών ταξίδεψαν με ψεύτικα διαβατήρια στην Λισσαβόνα μέσω της Γουινέα Μπισάου.

 

"Εξάγουμε κοκαΐνη σε άλλες χώρες και ευθυνόμαστε για κρούσματα εμπορίας ανθρώπων.....'Ολα ξεκινούν στο Μαρόκο. Η διπλωματική αποστολή μας εκδίδει βίζες χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης.... φτάνουν με διαβατήρια από την Συρία και φεύγουν με τουρκικά. Πρόκειται για μια δαιδαλώδη κατάσταση από την οποία πρέπει να βγούμε", είπε χαρακτηριστικά ο Ντελφίν ντα Σίλβα. Οι πορτογαλικές αερογραμμές διέκοψαν τις πτήσεις στην πρώην πορτογαλική αποικία και συνέστησαν στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Γουινέα Μπισάου, μέχρι αποκατασταθούν τα θέματα ασφαλείας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM