Κολομβία: Σκέψεις να θανατώσουν μερικούς από τους ιπποπόταμους του Εσκομπάρ

Κολομβία: Σκέψεις να θανατώσουν μερικούς από τους ιπποπόταμους του Πάμπλο Εσκομπάρ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι κολομβιανές αρχές σκοπεύουν να εξοντώσουν μερικούς από τους 166 ιπποπόταμους που άνηκαν στον βαρόνο των ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ, τη δεκαετία του 1980.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Σουζάνα Μουχάμαντ είπε ότι 20 ιπποπόταμοι από αυτό το κοπάδι θα στειρωθούν, άλλοι θα μεταφερθούν στο εξωτερικό και «μερικοί» θα υποβληθούν σε ευθανασία.

Σημειώνεται, ότι οι ειδικοί προσπαθούσαν για χρόνια να ελέγξουν τους αριθμούς των ιπποπόταμων, σύμφωνα με το BBC.  Όλα ξεκίνησαν όταν o Πάμπλο Εσκομπάρ εισήγαγε τα ζώα για τον ιδιωτικό του ζωολογικό κήπο στο Hacienda Nápoles. Στη συνέχεια αφέθηκαν να περιφέρονται ελεύθεροι, όταν σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία το 1993.

Οι αρχές έχουν δοκιμάσει διάφορες ενέργειες για να περιορίσουν την «έκρηξη» του πληθυσμού των ιπποποτάμων στον κύριο ποταμό της Κολομβίας, τη Magdalena, συμπεριλαμβανομένης της στείρωσης, αλλά  και της μεταφοράς τους σε ζωολογικούς κήπους στο εξωτερικό. Ωστόσο, οι προσπάθειες απέτυχαν.

Οι Κολομβιανοί ειδικοί έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των ιπποπόταμων αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο και την άγρια πανίδα.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο πληθυσμός θα μπορούσε να φτάσει τους 1.000 έως το 2035 αν δεν αλλάξει κάτι, αλλά οι ακτιβιστές των ζώων λένε ότι η στείρωση συνεπάγεται ταλαιπωρία για τα ζώα - και μεγάλο κίνδυνο για τους κτηνίατρους που το κάνουν.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ISIS - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM