Κολομβία: Πέθανε το «τέρας της Χένοβας» - Ένας από τους πλέον διαβόητους δολοφόνους παιδιών

Κολομβία: Πέθανε το «τέρας της Χένοβας» - Ένας από τους πλέον διαβόητους δολοφόνους παιδιών Facebook Twitter
Φωτ.: Wikipedia
0

Πέθανε ο Κολομβιανός δολοφόνος, Λουίς Αλφρέδο Γκαραβίτο, γνωστός και ως «το τέρας της Χένοβας» εκτίοντας την ποινή του.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον διαβόητους δολοφόνους παιδιών κατά συρροή σε όλο τον κόσμο, καθώς δολοφόνησε τουλάχιστον 170 ανηλίκους. Ο Λουίς Αλφρέδο Γκαραβίτο ήταν στη φυλακή από το 1999, μετά τη σύλληψή του για απόπειρα απαγωγής παιδιού. Πέθανε σε κλινική εξαιτίας «πολλαπλών παθολογιών» σε ηλικία 66 ετών. Τον Μάιο, κολομβιανά ΜΜΕ ανέφεραν πως έπασχε από καρκίνο και λευχαιμία.

Ποινή κάθειρξης 835 ετών για βιασμούς και δολοφονίες

Να σημειωθεί πως το 2000, ο Λουίς Αλφρέδο Γκαραβίτο καταδικάστηκε να εκτίσει 835 χρόνια κάθειρξη για τους βιασμούς και τις δολοφονίες τουλάχιστον 170 ανηλίκων, κυρίως αγοριών, μεταξύ του 1980 και του 1999. Πάντως, η μέγιστη ποινή που προβλέπεται στη χώρα είναι τα 40 χρόνια κάθειρξης. Ο ίδιος ομολόγησε επίσης πως διέπραξε φόνους σε γειτονικές χώρες, στη Βενεζουέλα και στον Ισημερινό.

Ο Λουίς Αλφρέδο Γκαραβίτο παρίστανε τον άστεγο, τον ιερομόναχο ή τον πλανόδιο πωλητή και δελέαζε παιδιά προσφέροντάς τους δώρα ή χρήματα προτού στις περισσότερες περιπτώσεις τα βιάσει και τα δολοφονήσει, όπως προέκυψε από τα στοιχεία των ερευνών.

«Ό,τι έγινε έγινε» δήλωσε ο δολοφόνος

Γεννήθηκε στη Χένοβα, μία μικρή κοινότητα στο κεντροδυτικό τμήμα της χώρας. Συνόδευε τις δολοφονίες με πράξεις ακραίας βαρβαρότητας. Ο Λουίς Αλφρέδο Γκαραβίτο, γνωστός και ως «το κτήνος» έκοβε τα γεννητικά όργανα των θυμάτων του και τα έβαζε μέσα στο στόμα τους. Σε συνέντευξή του το 2004 στο κολομβιανό τηλεοπτικό δίκτυο RCN, δήλωνε πως έγινε χριστιανός. «Έχω πλέον συγχωρεθεί (...) Ό,τι έγινε έγινε. Δεν θα βασανίζομαι», είχε πει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM