Κολομβία: Νέος νόμος ορίζει ισόβια κάθειρξη για βιασμό ή δολοφονία ανηλίκου

Κολομβία: Νέος νόμος ορίζει ισόβια κάθειρξη για βιασμό ή δολοφονία ανηλίκου Facebook Twitter
Κολομβία: Νέος νόμος ορίζει ισόβια κάθειρξη για βιασμό ή δολοφονία ανηλίκου (EPA/Αρχείο)
0

Πλέον στην Κολομβία, ο βιασμός ή η δολοφονία ανηλίκου τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε επικύρωσε σήμερα τη συνταγματική μεταρρύθμιση που προβλέπει την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για τους δράστες βιασμού και φόνου παιδιών και νέων κάτω των 18 ετών.

«Σήμερα, η Κολομβία λέει όχι σε αυτούς τους εγκληματίες που καταφέρονται κατά της τρυφερότητας, της αθωότητας, της ουσίας των παιδιών μας», είπε ο Κολομβιανός πρόεδρος από το προεδρικό μέγαρο Casa de Nariño στη Μπογοτά.

Σχεδόν 2 ανήλικοι δολοφονούνται καθημερινά στην Κολομβία. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία, περισσότερα από 22.000 παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών έπεσαν θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων και 708 υπέκυψαν έπειτα από βιαιοπραγίες σε βάρος τους το 2019.

Το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου-Μαΐου του 2020, 6.479 ανήλικοι καταγράφηκαν ως φερόμενα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο νέος νόμος, τον οποίο ενέκρινε το κοινοβούλιο, τροποποιεί το άρθρο 34 του Συντάγματος που απαγόρευε μέχρι πρότινος «τις ποινές της εξορίας, της ισόβιας κάθειρξης και της δήμευσης». Έως σήμερα, η ανώτατη ποινή στην Κολομβία ήταν η κάθειρξη 60 ετών.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζάστιν και Χέιλι Μπίμπερ: «Τα πηγαίνουν εξαιρετικά» - Το νέο κεφάλαιο μετά τις φήμες περί κρίσης στον γάμο τους

Διεθνή / Τζάστιν και Χέιλι Μπίμπερ: «Τα πηγαίνουν εξαιρετικά» - Το νέο κεφάλαιο μετά τις φήμες περί κρίσης στον γάμο τους

Παρά τις φήμες για κρίση στον γάμο τους και τα δεκάδες δημοσιεύματα που τους ήθελαν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη σχέση τους δείχνουν πιο ενωμένοι από ποτέ
THE LIFO TEAM
ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM