Κωδικός «Άννα Έλενα»: Ισραηλινοί δρούσαν ως πράκτορες του Ιράν στο Τελ Αβίβ

Κωδικός «Άννα Έλενα»: Ισραηλινοί δρούσαν ως πράκτορες του Ιράν στο Τελ Αβίβ Facebook Twitter
Οι τρεις άνδρες δρούσαν κυρίως στο Τελ Αβίβ / Φωτογραφία αρχείου: unsplash
0

Τρεις Ισραηλινοί πολίτες που δρούσαν ως πράκτορες του Ιράν στο Τελ Αβίβ με το κωδικό όνομα «Άννα Έλενα» συνέλαβαν οι αρχές.

Η Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας (ISS) ανακοίνωσε ότι οι τρεις Ισραηλινοί πολίτες συνελήφθησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες ως ύποπτοι ότι διεξήγαγαν ενέργειες υπό την καθοδήγηση Ιρανών πρακτόρων.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας από τους υπόπτους βρισκόταν σε επαφή μέσω της εφαρμογής Telegram με προφίλ με το όνομα «Άννα Έλενα». Μέσω αυτού του προφίλ του ζητήθηκε να εκτελέσει διάφορες εργασίες, όπως κρέμασμα πινακίδων στο Τελ Αβίβ αλλά και απόκρυψη χρημάτων σε διάφορα μέρη στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ.

Ακόμα, του είχε ζητηθεί να παραδώσει δέματα σε κατώφλια Ισραηλινών πολιτών που περιείχαν ένα κομμένο κεφάλι ζώου ή κούκλα δίπλα σε μαχαίρι και απειλητικό μήνυμα και σε άλλη περίπτωση, να βάλλει φωτιά σε δάσος και όχι μόνο. 

Ο συγκεκριμένος άντρας, πληρωνόταν σε κρυπτονομίσματα και στρατολόγησε άλλους δύο Ισραηλινούς για να τον βοηθήσουν. «Η χρήση της μεθόδου επικοινωνίας με Ισραηλινούς πολίτες μέσω των κοινωνικών δικτύων, υπό την ψευδή αναπαράσταση της ταυτότητας του ατόμου που υποβάλλει το αίτημα, είναι μια πολύ γνωστή μέθοδος λειτουργίας των ιρανικών υπηρεσιών πληροφοριών», σύμφωνα με την ISS.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM
Σαουδική Αραβία προειδοποιεί Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Διεθνή / Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί το Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Χάλιντ μπιν Σαλμάν, μετέφερε μυστικό μήνυμα του Βασιλιά Σαλμάν στην ηγεσία του Ιράν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ισραηλινού πλήγματος εάν απορριφθεί η πρόταση Τραμπ για πυρηνική συμφωνία
LIFO NEWSROOM