Κλιμακώνεται η κρίση: Επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Ραμάλα

Κλιμακώνεται η κρίση: Επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Ραμάλα Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: ATEF SAFADI/EPA
0

Ιδιαίτερα σπάνια, όπως κρίνεται, έφοδος μονάδων του ισραηλινού στρατού στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις με Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών. 

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters παρατήρησε μεγάλη οχηματοπομπή του ισραηλινού στρατού να καταφθάνει στο κέντρο της Ραμάλας, της πόλης όπου έχει την έδρα της η Παλαιστινιακή Αρχή, και κατόπιν Παλαιστίνιους να συγκεντρώνονται στην περιοχή.

Νεαροί πέταξαν πέτρες εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, που αντέδρασαν ρίχνοντας πραγματικά πυρά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα στο πλήθος.

Συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ ακούγονταν οι σειρήνες ασθενοφόρων στην περιοχή.

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανέφερε πως τουλάχιστον έξι άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, δύο με τραύματα από σφαίρες.

Ο Τσαχάλ ανέφερε πως δυνάμεις του επιχειρούν στη Ραμάλα για να «κατεδαφίσουν την κατοικία του τρομοκράτη που διέπραξε βομβιστική επίθεση στην Ιερουσαλήμ τον Νοέμβριο».

Οι δύο εκρήξεις που είχαν σημειωθεί τότε είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου καναδοϊσραηλινού έφηβου, και να τραυματιστούν άλλοι 14. Η αστυνομία είχε κάνει λόγο για πυροδότηση αυτοσχέδιων βομβών τοποθετημένων σε στάσεις λεωφορείων.

«Η κατεδάφιση σπιτιών μαχητών είναι συλλογική τιμωρία (...) έγκλημα πολέμου που διαπράττεται από τις δυνάμεις κατοχής σε βάρος του λαού μας», τόνισε ο Άμπντελ Φάταχ Ντόλα, του κόμματος Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ χαρακτηρίζει την πολιτική κατεδάφισης σπιτιών φερόμενων ως δραστών επιθέσεων τιμωρητικό και αποτρεπτικό μέτρο.

Η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει μπει εδώ και καιρό σε περίοδο αιματηρής κλιμάκωσης. Από την αρχή της χρονιάς τουλάχιστον 158 Παλαιστίνιοι, 20 Ισραηλινοί, μια Ουκρανή κι ένας Ιταλός έχουν σκοτωθεί στο πλαίσιο της σύρραξης, με βάση επίσημες ανακοινώσεις των δύο πλευρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM