Κλειστός ο εναέριος χώρος του Πακιστάν- Χιλιάδες ξένοι τουρίστες αποκλείστηκαν στην Ταϊλάνδη

Κλειστός ο εναέριος χώρος του Πακιστάν- Χιλιάδες ξένοι τουρίστες αποκλείστηκαν στην Ταϊλάνδη Facebook Twitter
0

Χιλιάδες ξένοι τουρίστες έχουν αποκλειστεί σήμερα, καθώς η Thai Airways International ακύρωσε πάνω από 12 πτήσεις από και προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, αφού το Πακιστάν έκλεισε τον εναέριο χώρο του λόγω της κλιμάκωσης της έντασης με την Ινδία.

Πτήσεις προς και από το Λονδίνο, το Μόναχο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, το Μιλάνο, τη Βιένη, τη Στοκχόλμη, τη Ζυρίχη, την Κοπεγχάγη, το Όσλο, τη Φραγκφούρτη και τη Ρώμη, που θα πέρναγαν από διάφορα σημεία του πακιστανικού εναέριου χώρου, ακυρώθηκαν, ανέφερε η εταιρεία.

Αυτό άφησε χιλιάδες επιβάτες που θα αναχωρούσαν από το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ αποκλεισμένους, να ψάχνουν άλλες πτήσεις, σήμερα το πρωί. Οι περισσότερες πτήσεις από την Ταϊλάνδη προς την Ευρώπη αναχωρούν συνήθως μετά τα μεσάνυχτα.

«Τη νύχτα υπήρχαν περίπου 5.000 επιβάτες που ήλθαν να κάνουν τσεκ-ιν αλλά δεν μπορούσαν να αναχωρήσουν, κυρίως της Thai Airways», εξήγησε αξιωματικός της τουριστικής αστυνομίας.

Αξιωματούχος του αεροδρομίου ανέφερε ότι δημιουργήθηκε ένα κέντρο για να προσφέρει βοήθεια στους ταξιδιώτες οι πτήσεις των οποίων δεν ήταν δυνατόν να αναχωρήσουν.

Η Thai ανέφερε αργότερα σήμερα πως αρκετές από τις πτήσεις της τελικά θα γίνουν με καθυστέρηση, αφού εξασφάλισε την άδεια της Κίνας για να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της για περίπου 12 πτήσεις. Τα αεροσκάφη θα αναχωρήσουν σήμερα το απόγευμα και αύριο Παρασκευή το πρωί.

Ωστόσο όλες οι πτήσεις προς και από το Πακιστάν ακυρώνονται. Ο αερομεταφορέας της Ταϊλάνδης κάνει καθημερινά μια πτήση προς το Καράτσι και τη Λαχόρη και τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα στο Ισλαμαμπάντ.

Η Ταϊλάνδη συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο: υποδέχθηκε 38 εκατομμύρια επισκέπτες πέρυσι.

Το Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσε πως έκλεισε τον εναέριο χώρο του την Τετάρτη, αφού και οι δύο χώρες, τόσο το Πακιστάν όσο και η Ινδία ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν μαχητικά αεροσκάφη η μια της άλλης. Ο πακιστανικός στρατός αιχμαλώτισε έναν ινδικό πιλότο, μία ημέρα αφού ινδικά στρατιωτικά αεροσκάφη βομβάρδισαν μια «βάση» στο πακιστανικό έδαφος για πρώτη φορά από τον πόλεμο του 1971.

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες, ανάμεσά τους οι Emirates και Qatar Airways, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις πτήσεις τους προς το Πακιστάν ενώ αρκετές άλλες, όπως οι Singapore Airlines και British Airways, αναγκάστηκαν να αναδρομολογήσουν τα αεροσκάφη τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM