Κλείνουν τα καταστήματα Debenhams - 12.000 θέσεις εργασίας «στον αέρα»

Κλείνουν τα καταστήματα Debenhams - 12.000 θέσεις εργασίας «στον αέρα» Facebook Twitter
Κλείνουν τα καταστήματα Debenhams - 12.000 θέσεις εργασίας «στον αέρα» (EPA)
0

«Λουκέτο» στα Debenhams καθώς η αλυσίδα πολυκαταστημάτων δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσπάθειες διάσωσης.

Αυτό σημαίνει ότι και οι 12.000 εργαζόμενοι είναι πιθανό να χάσουν τη δουλειά τους όταν σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις για τα 124 καταστήματα της αλυσίδας.

Η Debenhams  δεν κατάφερε να ανακάμψει για δεύτερη φορά τον Απρίλιο και οι ελπίδες στηρίχθηκαν σε μια προσπάθεια διάσωσης από την JD Sports.

Αλλά μετά την απομάκρυνση της αθλητικής αλυσίδας, οι ελπίδες να σωθούν τα πολυκαταστήματα που μετρούν 242 χρόνια στον χώρο του λιανεμπορίου, εξανεμίστηκαν.

Οι 12.000 θέσεις εργασίας πρόκειται να χαθούν τους επόμενους μήνες, εκτός εάν οι διαχειριστές κάνουν μια συμφωνία διάσωσης για το σύνολο ή μέρος της επιχείρησης.

Το προσωπικό ενημερώθηκε μόλις την Τρίτη το πρωί.

Η Hilco, η εταιρεία αναδιάρθρωσης που ειδικεύεται στην εκκαθάριση του λιανικού εμπορίου, θα ξεκινήσει τη διαδικασία εκκαθάρισης των αποθεμάτων την Τετάρτη.

Τα νέα για την αλυσίδα καταστημάτων Debenhams έρχονται λίγες μόνο ώρες μετά την είδηση της πτώχευσης του ιδιοκτήτη της Topshop, Arcadia, με 13.000 θέσεις εργασίας να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Οι σκληρές συνθήκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού αποδείχθηκαν το τελευταίο πλήγμα και για τις δύο εταιρείες, οι οποίες απασχολούν περισσότερα από 25.000 άτομα μαζί.

Ο Geoff Rowley του FRP Advisory, από κοινού διαχειριστής της Debenhams and Partner δήλωσε πως «Eίχαν ληφθεί όλα τα εύλογα μέτρα για την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής που θα εξασφάλιζε το μέλλον της Debenhams. Ωστόσο, το οικονομικό τοπίο είναι εξαιρετικά δύσκολο και, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζει η βρετανική βιομηχανία λιανικής, δεν μπορούσε να επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφωνία».

Οι διαχειριστές δήλωσαν ότι οι προοπτικές για μια αναδιαρθρωμένη επιχείρηση είναι «εξαιρετικά αβέβαιες» και, ως εκ τούτου, «κατέληξαν με λύπη» στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αρχίσουν την εκκαθάριση του Debenhams UK, ενώ συνεχίζουν να αναζητούν προσφορές για το σύνολο ή μέρος της επιχείρησης.

Η εταιρεία λιανικής είχε ήδη προχωρήσει σε περικοπές περίπου 6.500 θέσεων εργασίας τον Μάιο.

Ο πρώην πρόεδρος του Debenhams, Sir Ian Cheshire, δήλωσε στο BBC ότι «λυπάται απελπιστικά πολύ» για τους υπαλλήλους του.

Πρόσθεσε δε ότι η εταιρεία είχε «παγιδευτεί» με πάρα πολλά καταστήματα στην High Street και με ακριβές μισθώσεις

«Πρέπει να είσαι πολύ πιο γρήγορος και πολύ πιο διαδικτυακός», είπε, προσθέτοντας ότι η αλυσίδα θα ήταν καλύτερη με περίπου 70 καταστήματα.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM