«Κλείνει» το Χ και η ισπανική Vanguardia: «Κάνει viral μηνύματα που παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα»

«Κλείνει» το Χ και η ισπανική Vanguardia: «Κάνει viral μηνύματα που παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα» Facebook Twitter
0

Μετά τον βρετανικό Guardian, η ισπανική εφημερίδα La Vanguardia ανακοίνωσε πως δεν θα δημοσιεύει πλέον περιεχόμενο στο X (πρώην Twitter).

H εφημερίδα La Vanguardia, που εδρεύει στη Βαρκελώνη, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι δεν θα δημοσιεύει πλέον περιεχόμενο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, που όπως γράφει έχει γίνει «δίκτυο παραπληροφόρησης». 

Την Τετάρτη, η βρετανική εφημερίδα The Guardian ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την πλατφόρμα που ανήκει στον Έλον Μασκ, μετά τον τρόπο που κάλυψε την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ.

«Το πρώην Twitter κάνει viral μηνύματα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε η La Vanguardia σε άρθρο της όπου εξηγεί την απόφαση αποχώρησης από το Χ. Τονίζει πάντως ότι θα συνεχίσει σε κάθε περίπτωση να παρακολουθεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης λογαριασμούς προσώπων ή επιχειρήσεων για να μπορεί να ενημερώνει με ακρίβεια τους αναγνώστες της για μηνύματα ή συζητήσεις που μπορεί να ανταλλάσσονται ή να γίνονται εκεί.

Εκτός από τον Guardian, πολλοί ακόμα οργανισμοί έχουν ανακοινώσει ότι «κλείνουν» τους λογαριασμούς τους στο Χ, αφού το αγόρασε ο Έλον Μασκ. Πέρυσι, ο αμερικανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός (NPR), σταμάτησε να δημοσιεύει περιεχόμενο στο X αφού η πλατφόρμα το χαρακτήρισε ως «μέσο ενημέρωσης - συνεργάτη του κράτους». 

Το PBS, δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ, ανέστειλε επίσης τη χρησιμοποίηση του Χ για τον ίδιο λόγο.

Νωρίτερα φέτος τον Νοέμβριο, το φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου δήλωσε ότι σταματά να χρησιμοποιεί το X, χωρίς να αναφέρει επισήμως τον λόγο, ενώ τον περασμένο μήνα, η αστυνομία της Βόρειας Ουαλίας δήλωσε ότι σταμάτησε να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Μασκ επειδή «αυτή δεν ήταν πλέον συνεπής με τις αξίες μας».

Τον Αύγουστο, το Βασιλικό Εθνικό Ορθοπεδικό Νοσοκομείο δήλωσε ότι αποχωρεί από το X, επικαλούμενο τον «αυξημένο όγκο ρητορικής μίσους και υβριστικά σχόλια» στην πλατφόρμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Διεθνή / Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός Ρουτζινιένε δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει το διάταγμα, το οποίο περιλαμβάνει μόνο πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις για τους πολίτες της Λιθουανίας και της ΕΕ
LIFO NEWSROOM