Κινητοποίηση της αστυνομίας έξω από το εστιατόριο που είχαν γευματίσει οι Σκριπάλ

Κινητοποίηση της αστυνομίας έξω από το εστιατόριο που είχαν γευματίσει οι Σκριπάλ Facebook Twitter
0

Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δυνάμεις της έχουν αναπτυχθεί έξω από το εστιατόριο στο Σάλσμπερι όπου ο Ρώσος πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του γευμάτισαν πριν δηλητηριαστούν, στις 4 Μαρτίου.

«Αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή ένα περιστατικό στην οδό Καστλ, στο Σάλσμπερι, στο οποίο εμπλέκεται ένας 30χρονος», ανέφερε η αστυνομία του Γουιλσάιρ, σύμφωνα με το Sky News.


Η αστυνομία διαβεβαιώνει πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας.


Την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία ανέφερε ότι δύο άνθρωποι από μια πόλη κοντά στο Σάλσμπερι δηλητηριάστηκαν από τον ίδιο νευροτοξικό παράγοντα, Νοβιτσόκ, που είχε χρησιμοποιηθεί και ενάντια στους Σκριπάλ.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε παγκάκι του Σάλσμπερι, στις 4 Μαρτίου και νοσηλεύτηκαν σε κρίσιμη κατάσταση για αρκετές εβδομάδες πριν συνέλθουν.

Η Βρετανία κατηγόρησε τη Ρωσία για την επίθεση στον πρώην διπλό πράκτορα και την κόρη του, με το Κρεμλίνο να αρνείται όλες τις κατηγορίες. 

Μετά την επίθεση, η ένταση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας κλιμακώθηκε, οδηγώντας σε εκατέρωθεν απελάσεις δεκάδων διπλωματών. 

Ο Σκριπάλ υπήρξε συνταγματάρχης της στρατιωτικής αντικατασκοπείας και οι πληροφορίες που προσέφερε στη βρετανική υπηρεσία MI6 οδήγησαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας δεκάδων Ρώσων κατασκόπων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: «Βαθιά ανησυχητική» λένε οι ειδικοί - Οι πτήσεις ίσως επηρεαστούν για ημέρες

Διεθνή / Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: «Βαθιά ανησυχητική» λένε οι ειδικοί - Οι πτήσεις ίσως επηρεαστούν για ημέρες

«Αν η Collins μπορεί να χακαριστεί τόσο εύκολα, τότε πρέπει να αμφισβητήσουμε όλους τους προμηθευτές. Ελπίζω να καταφέρουν να επαναφέρουν το λογισμικό Muse γρήγορα, αλλιώς, οι πτήσεις θα επηρεαστούν για πολλές ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Νέα εποχή Μακαρθισμού στις ΗΠΑ: Ο Τζίμι Κίμελ και η προσπάθεια Τραμπ να φιμώσει τους αντιφρονούντες

Διεθνή / Νέα εποχή Μακαρθισμού στις ΗΠΑ: Ο Τζίμι Κίμελ και η προσπάθεια Τραμπ να φιμώσει τους αντιφρονούντες

Η κυβέρνηση Τραμπ εντείνει την καταστολή σε πανεπιστήμια, ΜΜΕ και καλλιτέχνες, δημιουργώντας μια σύγχρονη εκδοχή του Μακαρθισμού - Από το πάγωμα χρηματοδοτήσεων έως την απειλή αδειών λειτουργίας, η ελευθερία του λόγου βρίσκεται υπό πίεση
LIFO NEWSROOM