Κίνδυνος πετρελαιοκηλίδας από το χτύπημα Χούτι στο ελληνόκτητο «Chios Lion»

Κίνδυνος πετρελαιοκηλίδας από το χτύπημα Χούτι στο ελληνοκτητο «Chios Lion» Facebook Twitter
0

Tο πετρελαιοφόρο Chios Lion με σημαία Λιβερίας βρίσκεται σε διαδικασία εκτίμησης των ζημιών και του κινδύνου πετρελαιοκηλίδας στην Ερυθρά θάλασσα, μετά την επίθεση των Χούτι

Σύμφωνα με το Κοινό Κέντρο Θαλάσσιων Πληροφοριών (JMIC), ένα μη επανδρωμένο σκάφος προκάλεσε μικρές ζημιές στην πλαϊνή πλευρά του Chios Lion, τη Δευτέρα στο πλαίσιο ενός σμήνους επιθέσεων από τους Χούτι στο δεξαμενόπλοιο αυτό. Στόχος της επίθεσης ήταν ακόμα ένα πλοίο που έπλεε περίπου 100 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού της Χοντέιντα της Υεμένης.

Η στιγμή της επίθεσης καταγράφηκε on camera:

«Ενώ αρχικά κατευθυνόταν προς το νότο, μετά την επίθεση το σκάφος γύρισε και οπισθοχώρησε βόρεια από την περιοχή απειλής για να εκτιμήσει περαιτέρω τη ζημιά και να διερευνήσει πιθανή διαρροή πετρελαίου», ανέφερε το JMIC σε ανακοίνωσή του για το γεγονός.

Πρόσθεσε ότι ο καπετάνιος και το πλήρωμα ήταν ασφαλείς. Ο διαχειριστής του Chios Lion δεν απάντησε στα αιτήματα για σχολιασμό από το Reuters.

Οι Χούτι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι στόχευσαν το Chios Lion και το Bentley I με βαλλιστικούς πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και παγιδευμένες βάρκες ως απάντηση στη φονική ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο.

Από τον Νοέμβριο, οι επιθέσεις των Χούτι έχουν επιβαρύνει οικονομικά το παγκόσμιο εμπόριο, αναγκάζοντας τους πλοιοκτήτες να δρομολογούν τα πλοία μακριά από τη σύντομη διαδρομή μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και προς τη μεγαλύτερη και ακριβότερη διαδρομή γύρω από την Αφρική.

Αποτελούν επίσης κίνδυνο για το περιβάλλον καθώς πέρα από τον κίνδυνο διαρροής πετρελαίου στη θάλασσα από τις επιθέσεις τους, τα ίδια τα πλοία αναγκάζονται να καταναλώνουν πολύ περισσότερα καύσιμα, εκπέμποντας πολλαπλάσια αέρια προς την ατμόσφαιρα. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Χούτι υποστηρίζουν πως επιτέθηκαν στο αεροπλανοφόρο Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα- Διαψεύδουν οι ΗΠΑ

Διεθνή / Οι Χούτι υποστηρίζουν πως επιτέθηκαν στο αεροπλανοφόρο Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα- Διαψεύδουν οι ΗΠΑ

Ο ισχυρισμός των Χούtι ότι επιτέθηκαν στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα είναι ψευδής, δήλωσαν δύο αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM