Κίνα: Συμβουλεύουν αεροσυνοδούς να φορούν πάνες, για προστασία από τον κορωνοϊό

Κίνα: Συμβουλεύουν αεροσυνοδούς να φορούν πάνες, για προστασία από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας συμβουλεύει- μεταξύ άλλων- τα πληρώματα καμπίνας των αεροσκαφών να φορούν πάνες, προκειμένου να αποφύγουν τη μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Οι νέες οδηγίες, που εξέδωσε η κινεζική υπηρεσία στις 25 Νοεμβρίου, περιλαμβάνουν συμβουλές για την υγιεινή σε αεροπλάνα και αεροδρόμια. Όμως, μία από αυτές τις συμβουλές προκάλεσε εντύπωση: η πρόταση τα πληρώματα καμπίνας- όπως οι αεροσυνοδοί- να φορούν πάνες μίας χρήσης, προκειμένου να μη χρειάζεται να χρησιμοποιούν την τουαλέτα.

Συγκεκριμένα, συμβουλεύει τα πληρώματα καμπίνας σε πτήσεις από και προς χώρες υψηλού κινδύνου να φορούν «χειρουργικές μάσκες, διπλά γάντια μίας χρήσης, γυαλιά, καπέλα μίας χρήσης, προστατευτικές στολές μίας χρήσης και ποδονάρια μίας χρήσης». 

Στη συνέχεια όμως το κείμενο αναφέρει ότι: «Προτείνεται τα μέλη του πληρώματος καμπίνας να φορούν πάνες μίας χρήσης και να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες, εκτός από ιδιαίτερες περιστάσεις, για να αποφύγουν τον κίνδυνο μόλυνσης».

Η οδηγία αυτή ακούγεται ακραία, αλλά η τουαλέτα θεωρείται ένα από τα μέρη του αεροπλάνου με τα περισσότερα μικρόβια. Τον Αύγουστο, σημειώνει το CNN, μία γυναίκα μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, ταξιδεύοντας από την Ιταλία προς τη Ν. Κορέα. Η επίσκεψή της στην τουαλέτα- το μόνο σημείο στο οποίο έβγαλε τη μάσκα της- θεωρήθηκε η πιο πιθανή πηγή της μόλυνσης.

Ο σχεδιασμός της τουαλέτας των αεροπλάνων ήταν αντικείμενο συζήτησης και πριν από την πανδημία, αλλά λόγω κορωνοϊού εντάθηκαν οι προσπάθειες εξεύρεσης νέων λύσεων. Για παράδειγμα, η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία ΑΝΑ έχει ανακοινώσει πως δοκιμάζει πόρτας τουαλέτας που δεν χρειάζεται να την ανοίξει κάποιος με τα χέρια.

Επίσης, η Boeing κατοχύρωσε την πατέντα για μια «αυτοκαθαριζόμενη τουαλέτα», που χρησιμοποιεί υπεριώδη ακτινοβολία για τον καθαρισμό του 99,9% των μικροβίων έπειτα από κάθε χρήση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ