Κίνα: Συμβουλεύουν αεροσυνοδούς να φορούν πάνες, για προστασία από τον κορωνοϊό

Κίνα: Συμβουλεύουν αεροσυνοδούς να φορούν πάνες, για προστασία από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας συμβουλεύει- μεταξύ άλλων- τα πληρώματα καμπίνας των αεροσκαφών να φορούν πάνες, προκειμένου να αποφύγουν τη μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Οι νέες οδηγίες, που εξέδωσε η κινεζική υπηρεσία στις 25 Νοεμβρίου, περιλαμβάνουν συμβουλές για την υγιεινή σε αεροπλάνα και αεροδρόμια. Όμως, μία από αυτές τις συμβουλές προκάλεσε εντύπωση: η πρόταση τα πληρώματα καμπίνας- όπως οι αεροσυνοδοί- να φορούν πάνες μίας χρήσης, προκειμένου να μη χρειάζεται να χρησιμοποιούν την τουαλέτα.

Συγκεκριμένα, συμβουλεύει τα πληρώματα καμπίνας σε πτήσεις από και προς χώρες υψηλού κινδύνου να φορούν «χειρουργικές μάσκες, διπλά γάντια μίας χρήσης, γυαλιά, καπέλα μίας χρήσης, προστατευτικές στολές μίας χρήσης και ποδονάρια μίας χρήσης». 

Στη συνέχεια όμως το κείμενο αναφέρει ότι: «Προτείνεται τα μέλη του πληρώματος καμπίνας να φορούν πάνες μίας χρήσης και να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες, εκτός από ιδιαίτερες περιστάσεις, για να αποφύγουν τον κίνδυνο μόλυνσης».

Η οδηγία αυτή ακούγεται ακραία, αλλά η τουαλέτα θεωρείται ένα από τα μέρη του αεροπλάνου με τα περισσότερα μικρόβια. Τον Αύγουστο, σημειώνει το CNN, μία γυναίκα μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, ταξιδεύοντας από την Ιταλία προς τη Ν. Κορέα. Η επίσκεψή της στην τουαλέτα- το μόνο σημείο στο οποίο έβγαλε τη μάσκα της- θεωρήθηκε η πιο πιθανή πηγή της μόλυνσης.

Ο σχεδιασμός της τουαλέτας των αεροπλάνων ήταν αντικείμενο συζήτησης και πριν από την πανδημία, αλλά λόγω κορωνοϊού εντάθηκαν οι προσπάθειες εξεύρεσης νέων λύσεων. Για παράδειγμα, η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία ΑΝΑ έχει ανακοινώσει πως δοκιμάζει πόρτας τουαλέτας που δεν χρειάζεται να την ανοίξει κάποιος με τα χέρια.

Επίσης, η Boeing κατοχύρωσε την πατέντα για μια «αυτοκαθαριζόμενη τουαλέτα», που χρησιμοποιεί υπεριώδη ακτινοβολία για τον καθαρισμό του 99,9% των μικροβίων έπειτα από κάθε χρήση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανοί στρατιώτες στις μάχες στην Ουκρανία, λέει γερμανικό ηχητικό - Σχεδιάζουν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, λέει η Μόσχα

Διεθνή / Βρετανοί στρατιώτες στις μάχες στην Ουκρανία, λέει γερμανικό ηχητικό - Σχεδιάζουν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, λέει η Μόσχα

Παιχνίδια πολέμου ανάμεσα σε Λονδίνο, Μόσχα και Βερολίνο - Η διαρροή συνομιλίας Γερμανών στρατιωτικών για το σύστημα Taurus - Το χτύπημα στην γέφυρα Κερτς και η οργή των Βρετανών για τους Γερμανούς
NEWSROOM
Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: «Κωνσταντινούπολη, ο σεβντάς μας», το νέο σποτ του υποψηφίου Μουράτ Κουρούμ

Διεθνή / Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: «Κωνσταντινούπολη, ο σεβντάς μας», το νέο σποτ του υποψηφίου Μουράτ Κουρούμ

Ο έμπιστος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις δημοτικές εκλογές άρχισε να χρησιμοποιεί το σύνθημα «Θα έρθει ο Απρίλιος και τα πρόσωπα θα χαμογελάσουν»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Το Μπάκιγχαμ αναβαθμίζει την «εξαφανισμένη» Κέιτ Μίντλετον: Θα απονέμει τιμητικές διακρίσεις εκ μέρους του βασιλιά

Διεθνή / Το Μπάκιγχαμ αναβαθμίζει την «εξαφανισμένη» Κέιτ Μίντλετον: Θα απονέμει τιμητικές διακρίσεις εκ μέρους του βασιλιά

Το βασιλικό πρωτόκολλο επιτρέπει μόνο στους εκ γενετής γαλαζοαίματους να απονέμουν τιμητικές διακρίσεις - Η αλλαγή που μελετά το παλάτι για τις εξ αγχιστείας γαλαζοαίματες, Κέιτ Μίντλετον και βασίλισσα Καμίλα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ