Κίνα: Σάλος με απαγόρευση εισόδου μαύρων σε φαστ φουντ λόγω κορωνοϊού

Κίνα: Σάλος με απαγόρευση εισόδου μαύρων σε φαστ φουντ λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Κίνα: Σάλος με απαγόρευση εισόδου μαύρων σε εστιατόριο λόγω κορωνοϊού
0

Εταιρεία φαστ φουντ στην Κίνα αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από μαύρους πελάτες της, όταν ενημερώθηκε για την απαγόρευση εισόδου που τους είχε επιβληθεί σε υποκατάστημα στην πόλη Κουανγκτσόου, λόγω κορωνοϊού.

Σε σχετικό βίντεο που ανάρτησε η εταιρεία ανέφερε πως «Ενημερωθήκαμε ότι από δω και στο εξής δεν επιτρέπεται η είσοδος στα εστιατόριά μας σε μαύρους πελάτες».

Η εταιρεία δήλωσε πως μόλις έμαθε για την απαγόρευση αυτή έκλεισε το συγκεκριμένο υποκατάστημα προσωρινά.

Ωστόσο, εντάσεις υπήρξαν μεταξύ Αφρικανών και τοπικής κοινωνίας, την περασμένη εβδομάδα στην πόλη της Κουανγκτσόου, όταν ξενοδοχεία και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων άρχισαν να κάνουν έξωση στους μαύρους πελάτες μετά την φήμη ότι ο κορωνοϊός διασπείρεται μεταξύ των Αφρικανών, αναφέρει το BBC, που επικαλείται τοπικές πηγές.

Το λιμάνι του Κουανγκτσόου είναι κόμβος για τους εμπόρους της Αφρικής και φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες αφρικανικές κοινότητες της Κίνας.

Η επαρχιακή κυβέρνηση του Γκουανγκντόνγκ ανταποκρίθηκε άμεσα στις καταγγελίες για φυλετικές διακρίσεις αποκαλώντας την Κίνα και την Αφρική καλούς φίλους, συνεργάτες και αδέρφια.

Η εταιρεία απάντησε ότι η απαγόρευση των μαύρων «δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες μας». Οι Αφρικανοί ωστόσο στην πόλη κάνουν λόγο για φυλετικές διακρίσεις που ισχύουν περισσότερο από μία εβδομάδα.

Οι τοπικοί ηγεσία αναφέρει ότι σε εκατοντάδες άτομα έγινε έξωση από τα σπίτια τους και τα δωμάτια των ξενοδοχείων τους, ενώ στη συνέχεια τα άτομα αυτά μπήκαν σε καραντίνα.

Η ανακοίνωση έχει προκαλέσει οργή εντός και εκτός συνόρων. Η αφρικανική κοινότητα στο Κουανγκτσόου έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Κάποτε υπήρχαν εκατοντάδες χιλιάδες από την ηπειρωτική χώρα που ασκούσαν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην πόλη, αλλά σήμερα ο αριθμός τους έχει μειωθεί σε μόλις μερικές χιλιάδες.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι κοινότητες τους έχουν αποτελέσει στόχο φυλετικών διακρίσεων και οι Αφρικανοί στην πόλη ισχυρίζονται ότι δεν αισθάνονται ευπρόσδεκτοι.

Κάποιοι θεωρούν μάλιστα, ότι ο κορωνοϊός χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να στοχεύσουν επιχειρηματίες που παρατείνουν τις άδειες παραμονής τους.

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Διεθνή / Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν ιστορική αύξηση στις αμυντικές δαπάνες, με στόχο το 5% του ΑΕΠ έως το 2032, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις Τραμπ. Όλες οι εξελίξεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Χάγη
LIFO NEWSROOM
Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Διεθνή / Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Ο καταγγέλλων αναγνώστης κατηγόρησε το BBC ότι χρησιμοποιεί «κρυφές ενδείξεις» για να αποσπάσει την προσοχή από την κριτική και ότι συνεχίζει να «εξευτελίζει» την έννοια του φύλου
LIFO NEWSROOM
«Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» δηλώνουν οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

Διεθνή / «Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» λένε οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

«Η διαπίστωση ότι το Ισραήλ δεν δεσμεύεται να συμμορφωθεί με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο δεν σημαίνει ότι έχει πρόθεση να διαπράξει γενοκτονία», εξήγησαν οι δικηγόροι στο Ανώτατο Δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Διεθνή / Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν θα συμμετάσχει στις αυριανές ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αβεβαιότητα επικρατεί για την παρουσία Πούτιν - Στα ΗΑΕ θα ταξιδέψει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Διεθνή / Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Ο Μακρόν χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα «απαράδεκτες» και «ντροπιαστικές», υπογραμμίζοντας την ανθρωπιστική κρίση με την έλλειψη νερού, φαρμάκων και ιατρικής πρόσβασης στη Γάζα
LIFO NEWSROOM