Κίνα: Πρόστιμο στα 7-Eleven επειδή χαρακτήρισαν χώρα την Ταΐβάν

Κίνα: Πρόστιμο στα 7-Eleven επειδή ανέφερε στην Ταΐβάν ως χώρα Facebook Twitter
retailnewsAsia
0

Το Πεκίνο επέβαλε πρόστιμο και εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση στην αλυσίδα πολυκαταστημάτων 7-Eleven γιατί στον ιστότοπό της αναφέρει την Ταϊβάν ως χώρα.

Σύμφωνα με την Κίνα, δε, στο σαίτ της η εταιρεία εμφανίζει χάρτες που περιείχαν λανθασμένα σύνορα για το Xinjiang και το Θιβέτ.

Η κυβέρνηση του Πεκίνου επέβαλε στην εταιρεία πρόστιμο 50.000 γιουάν (7.842 δολάρια) για τα «λάθη», συμπεριλαμβανομένης της «αθέμιτης πράξης, αναφοράς της επαρχίας της Ταϊβάν ως ανεξάρτητη χώρα».

Σύμφωνα με τις αρχές, το σάιτ της εταιρείας 7-Eleven δεν χρησιμοποίησε τις κινεζικές ονομασίες για ορισμένα αμφισβητούμενα νησιά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του υπό ιαπωνικής διαχείρισης Senkakus, ή νησιά Diaoyu κατά την Κίνα.

Η ποινή είχε ήδη επιβληθεί από τον Δεκέμβριο αλλά μόλις σήμερα έγινε γνωστή από το Asia Nikkei. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων είναι παρούσα σε όλη την Ασία και τα καταστήματα του Πεκίνου ανήκουν στην Seven-Eleven Japan, θυγατρική της ιαπωνικής εταιρείας 7 & i Holdings.

Η κινεζική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η Ταϊβάν είναι επαρχία και είναι υπερευαίσθητη σε οποιαδήποτε πράξη ή αναφορά φαίνεται να υποστηρίζει τη θέση της Ταϊβάν ότι είναι ανεξάρτητο, κυρίαρχο έθνος.

Τον Μάιο, ο John Cena, συμπρωταγωνιστής της ταινίας «Fast & Furious 9», ανέβασε ένα βίντεο όπου ζητούσε συγνώμη στα κινέζικα για οποιαδήποτε προσβολή προκλήθηκε από την αναφορά του στην Ταϊβάν ως χώρα κατά την προώθηση της ταινίας.

Σύμφωνα με το Nikkei Asia, η Seven & i Holdings είπε ότι «θα κάνει ό,τι καλύτερο για να αποτρέψει να μη συμβεί αυτό ξανά στο μέλλον».

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM