Κίνα: Πρόστιμο στα 7-Eleven επειδή χαρακτήρισαν χώρα την Ταΐβάν

Κίνα: Πρόστιμο στα 7-Eleven επειδή ανέφερε στην Ταΐβάν ως χώρα Facebook Twitter
retailnewsAsia
0

Το Πεκίνο επέβαλε πρόστιμο και εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση στην αλυσίδα πολυκαταστημάτων 7-Eleven γιατί στον ιστότοπό της αναφέρει την Ταϊβάν ως χώρα.

Σύμφωνα με την Κίνα, δε, στο σαίτ της η εταιρεία εμφανίζει χάρτες που περιείχαν λανθασμένα σύνορα για το Xinjiang και το Θιβέτ.

Η κυβέρνηση του Πεκίνου επέβαλε στην εταιρεία πρόστιμο 50.000 γιουάν (7.842 δολάρια) για τα «λάθη», συμπεριλαμβανομένης της «αθέμιτης πράξης, αναφοράς της επαρχίας της Ταϊβάν ως ανεξάρτητη χώρα».

Σύμφωνα με τις αρχές, το σάιτ της εταιρείας 7-Eleven δεν χρησιμοποίησε τις κινεζικές ονομασίες για ορισμένα αμφισβητούμενα νησιά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του υπό ιαπωνικής διαχείρισης Senkakus, ή νησιά Diaoyu κατά την Κίνα.

Η ποινή είχε ήδη επιβληθεί από τον Δεκέμβριο αλλά μόλις σήμερα έγινε γνωστή από το Asia Nikkei. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων είναι παρούσα σε όλη την Ασία και τα καταστήματα του Πεκίνου ανήκουν στην Seven-Eleven Japan, θυγατρική της ιαπωνικής εταιρείας 7 & i Holdings.

Η κινεζική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η Ταϊβάν είναι επαρχία και είναι υπερευαίσθητη σε οποιαδήποτε πράξη ή αναφορά φαίνεται να υποστηρίζει τη θέση της Ταϊβάν ότι είναι ανεξάρτητο, κυρίαρχο έθνος.

Τον Μάιο, ο John Cena, συμπρωταγωνιστής της ταινίας «Fast & Furious 9», ανέβασε ένα βίντεο όπου ζητούσε συγνώμη στα κινέζικα για οποιαδήποτε προσβολή προκλήθηκε από την αναφορά του στην Ταϊβάν ως χώρα κατά την προώθηση της ταινίας.

Σύμφωνα με το Nikkei Asia, η Seven & i Holdings είπε ότι «θα κάνει ό,τι καλύτερο για να αποτρέψει να μη συμβεί αυτό ξανά στο μέλλον».

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM