Κίνα: Οργή για την αυτοκτονία 17χρονου- Τον «εγκατέλειψαν» δυο φορές οι γονείς του

Κίνα: Οργή για την αυτοκτονία 17χρονου- Τον «εγκατέλειψαν» δυο φορές οι γονείς του Facebook Twitter
0

Νεκρός βρέθηκε ένας Κινέζος έφηβος, που είχε πουληθεί από τους γονείς του ως μωρό και τον απέρριψαν ξανά μετά από μια πρόσφατη επανένωση.

Ο Liu Xuezhou έβαλε τέλος στη ζωή του στην επαρχία Χαϊνάν, το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα. 

Η υπόθεση έχει προκαλέσει κατακραυγή στην Κίνα. Η ιστορία του 17χρονου ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα όταν κοινοποίησε ένα βίντεο ζητώντας βοήθεια για να βρει τη βιολογική του οικογένεια.

Ο Liu πουλήθηκε από τους βιολογικούς του γονείς το 2005 και τον παρέλαβε άλλη οικογένεια. Ωστόσο, οι θετοί γονείς του πέθαναν αργότερα σε ένα ατύχημα και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του με τον παππού, τη γιαγιά και άλλους συγγενείς.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο 17χρονος κατάφερε να βρει τα ίχνη των γονιών του, οι οποίοι είχαν χωρίσει και ξαναπαντρευτεί, μετά από αναζήτηση στο ίντερνετ.

Κίνα: Οργή για την αυτοκτονία 17χρονου- Τον «εγκατέλειψαν» δυο φορές οι γονείς του Facebook Twitter
Η επανένωση που κανόνισαν οι κινεζικές αρχές για τον Liu Xuezhou (αριστερά) και τον πατέρα του, Ding Shuangquan (δεξιά).

Ο Liu είπε στα social media ότι ήταν μια ευτυχισμένη επανένωση στην αρχή - αλλά τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή όταν φέρεται να ισχυρίστηκε ότι χρειαζόταν οικονομική βοήθεια.

Είπε ότι ζήτησε από τους γονείς του αν μπορούσε να ζήσει μαζί τους ή να του αγοράσουν ή να του ενοικιάσουν ένα σπίτι καθώς δεν είχε δικό του.

Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι οι γονείς του τον απομάκρυναν, με τη μητέρα του να τον μπλοκάρει ακόμη και στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat.

Οι γονείς του το αμφισβήτησαν αυτό, με τη μητέρα του να λέει ότι ο Liu προσπάθησε να την αναγκάσει να του αγοράσει ένα σπίτι, το οποίο δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά.

Κίνα: Οργή για την αυτοκτονία 17χρονου- Τον «εγκατέλειψαν» δυο φορές οι γονείς του Facebook Twitter
Ο Liu Xuezhou με την βιολογική του μητέρα.

Ο Liu είπε αργότερα ότι θα μηνύσει τους γονείς του για εγκατάλειψη, λέγοντας σε μια ανάρτηση στο Weibo ότι «θα τους έβλεπε στο δικαστήριο».

Στη συνέχεια δέχθηκε όμως έντονο bullying, με πολλούς να λένε ότι ήθελε μόνο ένα σπίτι από τους γονείς του και ότι προσπαθούσε να κερδίσει τη συμπάθεια.

Κίνα: Οργή για την αυτοκτονία 17χρονου- Τον «εγκατέλειψαν» δυο φορές οι γονείς του Facebook Twitter
Η ιστορία του 17χρονου ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα όταν κοινοποίησε ένα βίντεο ζητώντας βοήθεια για να βρει τη βιολογική του οικογένεια.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο Liu δημοσίευσε ένα μακροσκελές κείμενο στο Weibo, όπου περιγράφει λεπτομερώς τα γεγονότα της ζωής του και πώς δέχθηκε επίθεση στο ίντερνετ.

«Έχω αντέξει να με αποκαλούν διάφορα», είπε, λέγοντας ότι ουσιαστικά είχε «εγκαταλειφθεί δύο φορές» από τους βιολογικούς του γονείς.

Στις τελευταίες γραμμές του είπε ότι «έδινε τέλος στη ζωή του». Η ανάρτηση προκάλεσε καταιγισμό σχολίων που του ζητούσαν να μην αυτοκτονήσει και εκκλήσεις σε όσους βρίσκονται στη γύρω περιοχή να τον βρουν.

Η θεία του επιβεβαίωσε αργότερα τον θάνατό σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι βρέθηκε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του σημειώματος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Κίνα: Οργή για την αυτοκτονία 17χρονου- Τον «εγκατέλειψαν» δυο φορές οι γονείς του Facebook Twitter
Ο 17χρονος δημοσίευσε ένα μακροσκελές κείμενο στο Weibo, όπου έλεγε μεταξύ άλλων πως θα βάλει τέλος στη ζωή του.

Έκτοτε, η σελίδα του στο Weibo έχει πλημμυρίσει με σχόλια συμπαράστασης, με πολλούς να εκφράζουν οργή για το διαδικτυακό bullying. 

«To cyberbullying που υπέστη ήταν υπερβολικό για ενήλικα, πόσο μάλλον για ένα παιδί», σχολίασε κάποιος, ενώ άλλοι είπαν ότι ήλπιζαν να βρει μια καλή οικογένεια «στην επόμενη ζωή του».

«Ελπίζω στην επόμενη ζωή σου να βρεις γονείς που σε προστατεύουν, αδέρφια που σε αγαπούν και μια ζωή χωρίς έγνοιες», ανέφερε άλλος.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ