Κίνα: Οι Αρχές εκτέλεσαν άνδρα που είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο

Κίνα: Οι Αρχές εκτέλεσαν άνδρα που είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου - EPA
0

Δικαστήριο της νότιας Κίνας εκτέλεσε έναν άνδρα, ο οποίος είχε τραυματίσει με μαχαίρι 12 παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο.

Την είδηση μετέδωσε σήμερα ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας.

Τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνιο φαινόμενο στην Κίνα αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις με μαχαίρι και τσεκούρι, πολλές με στόχο παιδιά.

Η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας μετέδωσε ότι τον Ιανουάριο του 2017 ο Κιν Πενγκάν επιτέθηκε στα παιδιά με ένα κουζινομάχαιρο για να εκδικηθεί για μια διαμάχη που είχε με έναν γείτονά του και επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος από την ζωή του.

Κανένα από τα παιδιά δεν κατέληξε από τα τραύματά του.

Τοπικό δικαστήριο στην πόλη Πινγκσιάνγκ της επαρχίας Γκουανξί της νότιας Κίνας καταδίκασε σε θάνατο τον Κιν και ο καταδικασθείς εκτελέστηκε την Παρασκευή έπειτα από έγκριση του Ανωτάτου Λαϊκού Δικαστηρίου της χώρας, μετέδωσε η ίδια πηγή.

Παρά τις προσπάθειες περιορισμού του αριθμού των ανθρώπων που εκτελούνται κάθε χρόνο η Κίνα εξακολουθεί να διαθέτει την θλιβερή αυτή πρωτιά σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δικαστής του Ανώτατου Λαϊκού Δικαστηρίου τον Δεκέμβριο υπερασπίστηκε την θανατική ποινή λέγοντας ότι η Κίνα δεν μπορεί να την καταργήσει φοβούμενη ότι μπορεί να προκαλέσει την λαϊκή οργή δεδομένου ότι οι περισσότεροι πολίτες υποστηρίζουν την πρακτική.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM