Κίνα: Οι Αρχές εκτέλεσαν άνδρα που είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο

Κίνα: Οι Αρχές εκτέλεσαν άνδρα που είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου - EPA
0

Δικαστήριο της νότιας Κίνας εκτέλεσε έναν άνδρα, ο οποίος είχε τραυματίσει με μαχαίρι 12 παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο.

Την είδηση μετέδωσε σήμερα ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας.

Τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνιο φαινόμενο στην Κίνα αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις με μαχαίρι και τσεκούρι, πολλές με στόχο παιδιά.

Η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας μετέδωσε ότι τον Ιανουάριο του 2017 ο Κιν Πενγκάν επιτέθηκε στα παιδιά με ένα κουζινομάχαιρο για να εκδικηθεί για μια διαμάχη που είχε με έναν γείτονά του και επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος από την ζωή του.

Κανένα από τα παιδιά δεν κατέληξε από τα τραύματά του.

Τοπικό δικαστήριο στην πόλη Πινγκσιάνγκ της επαρχίας Γκουανξί της νότιας Κίνας καταδίκασε σε θάνατο τον Κιν και ο καταδικασθείς εκτελέστηκε την Παρασκευή έπειτα από έγκριση του Ανωτάτου Λαϊκού Δικαστηρίου της χώρας, μετέδωσε η ίδια πηγή.

Παρά τις προσπάθειες περιορισμού του αριθμού των ανθρώπων που εκτελούνται κάθε χρόνο η Κίνα εξακολουθεί να διαθέτει την θλιβερή αυτή πρωτιά σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δικαστής του Ανώτατου Λαϊκού Δικαστηρίου τον Δεκέμβριο υπερασπίστηκε την θανατική ποινή λέγοντας ότι η Κίνα δεν μπορεί να την καταργήσει φοβούμενη ότι μπορεί να προκαλέσει την λαϊκή οργή δεδομένου ότι οι περισσότεροι πολίτες υποστηρίζουν την πρακτική.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM