Κίνα: Φρενίτιδα ηλεκτρονικών αγορών για την «Ημέρα των Εργένηδων» - 56 δισ. δολάρια στο Alibaba

Κίνα: Φρενίτιδα ηλεκτρονικών αγορών για την «Ημέρα των Εργένηδων» - 56 δισ. δολάρια στο Alibaba Facebook Twitter
iStock
0

Η κινεζική πλατφόρμα Alibaba επιβεβαίωσε ότι οι παραγγελίες που έγιναν μέσω των ιστοσελίδων της κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «Ημέρας των Εργένηδων» ξεπέρασαν τα 56 δισεκ. δολάρια έως σήμερα το πρωί.

Οι καταναλωτές «κουρασμένοι» από το lockdown έσπευσαν να αγοράσουν 16 εκατομμύρια προϊόντα εκμεταλλευόμενοι τις εκπτώσεις.

Το μεγαλύτερο παγκοσμίως event διαδικτυακών πωλήσεων - που ξεπερνά τη Black Friday και τη Cyber Monday στις ΗΠΑ μαζί - διαρκεί τέσσερις ημέρες φέτος και μέχρι στιγμής έχουν φέρει στους πωλητές της Alibaba 16 φορές περισσότερες παραγγελίες από ΄σοες κατέγραψε η Amazon.com τον περασμένο μήνα στο παγκόσμιο διήμερο του Prime Day.

Η φρενίτιδα για διαδικτυακές αγορές έρχεται εν μέσω ανάκαμψης της οικονομίας με την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στην Κίνα να βρίσκεται υπό έλεγχο, ενώ το κλείσιμο συνόρων στο εξωτερικό σημαίνει ότι περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στην εγχώρια αγορά. Τα μεγέθη της συγκεκριμένης ημέρας είναι τέτοια, που οι επιδόσεις της θεωρούνται από πολλούς ενδεικτικές της πορείας της ανάκαμψης στην Κίνα μετά τον κορωνοϊό.


Η Alibaba, ξεκίνησε αυτή την καμπάνια το 200 και φέτος άρχισε νωρίτερα τις προσφορές προκειμένου να στηρίξει λιγότερο γνωστές εταιρείας.


Έως τις 00.30 τοπική ώρα στις 11 Νοεμβρίου, ο ακαθάριστος όγκος εμπορεύματος (GMV) είχε ξεπεράσει τα 372,3 δισεκ. γιουάν (56,3 δισεκ. δολάρια) με 583.000 παραγγελίες το δευτερόλεπτο, σύμφωνα με την Alibaba. Πάνω από 2 εκατ. προϊόντα διατίθενται για πρώτη φορά – διπλάσια σε σχέση με πέρυσι, όταν ο GMV για την 11 Νοεμβρίου έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ των 38,4 δισεκ. δολαρίων.


Πάνω από 340 εταιρίες, μεταξύ τους οι Apple, L'Oreal, Huawei Technologies και Nike, ξεπέρασαν τα 100 εκατ. γιουάν σε πωλήσεις, ενώ 13 εμπορικά σήματα είχαν ακαθάριστο όγκο εμπορεύματος πάνω από 1 δισεκ. γιουάν, σύμφωνα με την Alibaba.

Οι ανταγωνίστριες JD.com και Pinduoduo καθώς και εταιρίες όπως η Douyin επίσης διοργανώνουν ανάλογες εκδηλώσεις για την Ημέρα των Εργένηδων, που πέφτει την 11η ημέρα του 11ου μήνα του έτους. Η JD.com, που ξεκίνησε να προωθεί προϊόντα την 1η Νοεμβρίου, κατέγραψε πωλήσεις αξίας 200 δισεκ. γιουάν μέσα σε εννέα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ενώ η εταιρία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών Suning.com - που ανήκει εν μέρει στην Alibaba - ανακοίνωσε ότι είχε πωλήσεις 5 δισεκ. γιουάν τα πρώτα 19 λεπτά.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Sina Entertainment για τις δαπάνες την Ημέρα των Εργένηδων, το 44% των 174.000 συμμετεχόντων σκοπεύει να ξοδέψει λιγότερα από 1.000 γιουάν συγκριτικά με το 4% που θέλει να ξοδέψει πάνω από 10.000 γιουάν.


Σε κάθε περίπτωση, οι αναλυτές αναμένουν ότι φέτος θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για είδη πολυτελείας, καθώς οι Κινέζοι καταναλωτές που συνηθίζουν να πηγαίνουν στο εξωτερικό για να αγοράσουν ακριβά προϊόντα, είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν εντός της χώρας λόγω των κλειστών συνόρων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ