Κίνα: 13 χρόνια ποινή φυλάκισης στον δισεκατομμυριούχο Xiao Jianhua

Κίνα: 13 χρόνια ποινή φυλάκισης στον δισεκατομμυριούχο Xiao Jianhua Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Δικαστήριο της Σαγκάης ανακοίνωσε σήμερα ότι καταδίκασε τον Κινεζο-Καναδό δισεκατομμυριούχο Xiao Jianhua σε 13 χρόνια φυλάκιση και επέβαλε πρόστιμο άνω των 8 δισ. ευρώ στον όμιλό του Tomorrow Holdings.

Ο Xiao και ο όμιλός του κατηγορήθηκαν για παράνομη απορρόφηση δημοσίων καταθέσεων, παράνομη χρήση κεφαλαίων και δωροδοκία μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο είπε ότι ο Xiao και η Tomorrow «παραβίασαν σοβαρά την εντολή οικονομικής διαχείρισης και έβλαψαν την οικονομική ασφάλεια του κράτους».

Από το 2001 έως το 2021, οι Xiao και Tomorrow έδωσαν μετοχές, ακίνητα, μετρητά και άλλα περιουσιακά στοιχεία σε κυβερνητικούς αξιωματούχους συνολικού ύψους άνω των 680 εκατομμυρίων γιουάν, για να αποφύγουν την οικονομική εποπτεία και να αναζητήσουν παράνομα συμφέροντα, ανέφερε το δικαστήριο.

Ο γεννημένος στην Κίνα, Xiao, γνωστός για τους δεσμούς του με την ελίτ του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας, δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από το 2017.

Τον Ιούλιο του 2020, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές κατάσχεσαν εννέα από τα ιδρύματα, που συνδέονται με τον όμιλό του στο πλαίσιο καταστολής για ενδεχόμενους κινδύνους που ενέχουν, οι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι ετερογενών δραστηριοτήτων.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM