Κίνα: 13 χρόνια ποινή φυλάκισης στον δισεκατομμυριούχο Xiao Jianhua

Κίνα: 13 χρόνια ποινή φυλάκισης στον δισεκατομμυριούχο Xiao Jianhua Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Δικαστήριο της Σαγκάης ανακοίνωσε σήμερα ότι καταδίκασε τον Κινεζο-Καναδό δισεκατομμυριούχο Xiao Jianhua σε 13 χρόνια φυλάκιση και επέβαλε πρόστιμο άνω των 8 δισ. ευρώ στον όμιλό του Tomorrow Holdings.

Ο Xiao και ο όμιλός του κατηγορήθηκαν για παράνομη απορρόφηση δημοσίων καταθέσεων, παράνομη χρήση κεφαλαίων και δωροδοκία μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο είπε ότι ο Xiao και η Tomorrow «παραβίασαν σοβαρά την εντολή οικονομικής διαχείρισης και έβλαψαν την οικονομική ασφάλεια του κράτους».

Από το 2001 έως το 2021, οι Xiao και Tomorrow έδωσαν μετοχές, ακίνητα, μετρητά και άλλα περιουσιακά στοιχεία σε κυβερνητικούς αξιωματούχους συνολικού ύψους άνω των 680 εκατομμυρίων γιουάν, για να αποφύγουν την οικονομική εποπτεία και να αναζητήσουν παράνομα συμφέροντα, ανέφερε το δικαστήριο.

Ο γεννημένος στην Κίνα, Xiao, γνωστός για τους δεσμούς του με την ελίτ του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας, δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από το 2017.

Τον Ιούλιο του 2020, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές κατάσχεσαν εννέα από τα ιδρύματα, που συνδέονται με τον όμιλό του στο πλαίσιο καταστολής για ενδεχόμενους κινδύνους που ενέχουν, οι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι ετερογενών δραστηριοτήτων.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ