Κέρι για το μακελειό στο Ορλάντο: Μην ρίχνουμε ευθύνες στη μια θρησκεία ή στην άλλη

Κέρι για το μακελειό στο Ορλάντο: Μην ρίχνουμε ευθύνες στη μια θρησκεία ή στην άλλη Facebook Twitter
3

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε σήμερα τους αμερικανούς πολίτες να μην υποδεικνύουν ως ένοχες την μια θρησκεία ή την άλλη έπειτα από το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο Pulse στη Φλόριντα όπου 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ενός 29χρονου γιου αφγανών μεταναστών και γεννημένου στις ΗΠΑ, στην πιο αιματηρή επίθεση στο είδος της στην ιστορία των ΗΠΑ.

"Το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε να υποδεικνύουμε ενόχους την μια ομάδα ή μια μορφή σεκταρισμού ή μια άλλη ή μια θρησκεία ή την άλλη. Δεν είναι αυτές οι αξίες της χώρας μας", δήλωσε ο Κέρι στους δημοσιογράφους, πριν από την συνάντηση του με τον Κύπριο ομόλογο του Ιωάννη Κασουλίδη.

Εν τω μεταξύ, ο Όμαρ Ματίν, ο 29χρονος που σκότωσε 49 ανθρώπους σε ένα γκέι μπαρ στο Ορλάντο της Φλόριντα είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία το 2011 και το 2012, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος για θέματα ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας αυτής, ο υποστράτηγος Μανσούρ Τούρκι.

"Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ο Ματίν συμμετείχε στο ούμρα, το "μικρό προσκύνημα" για 10 ημέρες τον Μάρτιο του 2011 και για οκτώ ημέρες τον ίδιο μήνα της επόμενης χρονιάς.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM