Κέρι για το μακελειό στο Ορλάντο: Μην ρίχνουμε ευθύνες στη μια θρησκεία ή στην άλλη

Κέρι για το μακελειό στο Ορλάντο: Μην ρίχνουμε ευθύνες στη μια θρησκεία ή στην άλλη Facebook Twitter
3

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε σήμερα τους αμερικανούς πολίτες να μην υποδεικνύουν ως ένοχες την μια θρησκεία ή την άλλη έπειτα από το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο Pulse στη Φλόριντα όπου 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ενός 29χρονου γιου αφγανών μεταναστών και γεννημένου στις ΗΠΑ, στην πιο αιματηρή επίθεση στο είδος της στην ιστορία των ΗΠΑ.

"Το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε να υποδεικνύουμε ενόχους την μια ομάδα ή μια μορφή σεκταρισμού ή μια άλλη ή μια θρησκεία ή την άλλη. Δεν είναι αυτές οι αξίες της χώρας μας", δήλωσε ο Κέρι στους δημοσιογράφους, πριν από την συνάντηση του με τον Κύπριο ομόλογο του Ιωάννη Κασουλίδη.

Εν τω μεταξύ, ο Όμαρ Ματίν, ο 29χρονος που σκότωσε 49 ανθρώπους σε ένα γκέι μπαρ στο Ορλάντο της Φλόριντα είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία το 2011 και το 2012, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος για θέματα ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας αυτής, ο υποστράτηγος Μανσούρ Τούρκι.

"Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ο Ματίν συμμετείχε στο ούμρα, το "μικρό προσκύνημα" για 10 ημέρες τον Μάρτιο του 2011 και για οκτώ ημέρες τον ίδιο μήνα της επόμενης χρονιάς.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM