Big Tech: Κέρδη «ρεκόρ» για την Apple - Google και Microsoft ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Big Tech: Κέρδη «ρεκόρ» για την Apple - Google και Microsoft ξεπέρασαν τις προσδοκίες Facebook Twitter
Unsplash
0

Τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της κατέγραψε η Apple το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου, ενώ τα έσοδα των Google και Microsoft, ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Ειδικότερα η Apple κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της, στα 45 χρόνια από την ίδρυσή της. Πρόκειται για κέρδη ύψους 21,7 δισ. δολαρίων, καθώς τα έσοδά της αυξήθηκαν 36% σε σχέση με πέρυσι, αναφέρει ο Guardian. Πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη ύψους 86 δισ. δολαρίων μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατά 2%.

«Το τρίμηνο αυτό είχαμε μία αυξανόμενη αίσθηση αισιοδοξίας από τους καταναλωτές στις ΗΠΑ και ανά τον κόσμο, μία νέα ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά όπως μας έδειξαν και οι τελευταίοι 18 μήνες, η πρόοδος που έγινε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο ότι θα συνεχιστεί» υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Στο ίδιο διάστημα η Alphabet, μητρική της Google, είδε τα δικά της κέρδη να διπλασιάζονται. Συγκεκριμένα, εμφάνισε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της καθώς τα έσοδά της έφτασαν τα 61,88 δισ. δολάρια και τα καθαρά κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν στα 18,53 δισ. δολάρια.

Σε ανοδική πορεία βρέθηκε και η Microsoft. Τα έσοδά της στο τρίμηνο αυξήθηκαν 21% στα επίπεδα -ρεκόρ των 46,2 δισ. δολαρίων. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 47% στα 16,5 δισ. δολάρια, ενώ η μετοχή της Microsoft καταγράφει κέρδη της τάξης του 40%.

Ο αναλυτής της Morgan Stanley, Μπράιαν Νοβάκ, δήλωσε ότι τα lockdown είχαν δώσει ώθηση στην Google καθώς οι καταναλωτές περνούσαν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο ερευνώντας πιθανές αγορές. Μάλιστα, σημείωσε ότι στοιχεία έρευνας έδειξαν ότι το 54% των εμπόρων λιανικής κατέταξαν την αναζήτηση στη Google, ως «το πρώτο τους μέρος για να αναζητήσουν προϊόντα διαδικτυακά».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΟΥΜΕΝ ΡΑΝΤΕΦ

Διεθνή / Ρούμεν Ράντεφ: Ποιος είναι ο φιλορώσος νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία - «Άγνωστη» η εξωτερική του πολιτική

Με αυτή την εξέλιξη ίσως να μπει ένα τέλος στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα έπειτα από οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα πέντε ετών
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM