Καύσωνας στη Γαλλία: Κλείνουν σχολεία στην περιοχή του Παρισιού

Καύσωνας στη Γαλλία: Κλείνουν σχολεία στην περιοχή του Παρισιού Facebook Twitter
EPA
0

Ο καύσωνας που πλήττει τις χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα τους και τη Γαλλία, ανάγκασε τις γαλλικές αρχές να κλείσουν δεκάδες σχολεία, καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς αύριο.

Στην περιοχή της Esonne, νότια του Παρισιού, οι αρχές έχουν κλείσει 50 σχολεία, τα οποία δεν διαθέτουν ικανοποιητικό κλιματισμό. Επίσης, όπως μεταδώσει η γαλλική τηλεόραση αύριο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Val-de-Marne και στην Seine-et-Marne, επίσης στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού.  

Οι Γάλλοι αξιωματούχοι αποφάσισαν επίσης πως μόνο τα οχήματα που δημιουργούν ελάχιστη μόλυνση θα επιτρέπεται να κινούνται στους δρόμους του Παρισιού. Στους οδηγούς προσφέρονται επίσης δωρεάν θέσεις πάρκινγκ κοντά στους σταθμών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να έχουν κίνητρο να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ. 

Σχεδόν όλη η Γαλλία βρίσκεται σε επίπεδο συναγερμού «πορτοκαλί», ένα επίπεδο προειδοποίησης πριν το ανώτατο «κόκκινο» και οι τοπικές αρχές έχουν εκδώσει ανακοινώσεις με τις οποίες συμβουλεύουν τους πολίτες πως να κινηθούν τις μέρες του καύσωνα. Η Γαλλία ζει ακόμα υπό το τραύμα του μεγάλου καύσωνα του 2003 , ο οποίος  θεωρήθηκε πως προκάλεσε 15.000 θανάτους. 

Η Γαλλία δεν είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που πλήττει ο καύσωνας. Στη βορειοανατολική Ισπανία την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει τους 45 βαθμούς Κελσίου. Σε Γερμανία και Ιταλία οι θερμοκρασίες είναι επίσης υψηλές, όμως ακόμα δεν έχουν φτάσει τους 40 βαθμούς. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM