Κάτοικοι της Μινεσότα συγκεντρώνουν υπογραφές για να απομακρύνουν το μνημείο του Κολόμβου και να στήσουν ένα για τον Prince

Κάτοικοι της Μινεσότα συγκεντρώνουν υπογραφές για να απομακρύνουν το μνημείο του Κολόμβου και να στήσουν ένα για τον Prince Facebook Twitter
1

Εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών με αίτημα την ανέγερση αγάλματος του Πρινς στο σημείο όπου είναι τοποθετημένο άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου ξεκίνησαν κάτοικοι του Σαιντ Πολ, πρωτεύουσας της Μινεσότα των ΗΠΑ.

 

Οι κάτοικοι ζητούν απομάκρυνση του αγάλματος του θαλασσοπόρου εξερευνητή, ο οποίος ανακάλυψε την Αμερική και την αντικατάστασή του με άγαλμα του εκλιπόντος τραγουδιστή, ο οποίος είχε γεννηθεί στη Μινεσότα.

 

Την εκστρατεία ξεκίνησε η Wintana Melekin από την οργάνωση «Γειτονιές Οργανώνονται για την Αλλαγή» και έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 4.000 υπογραφές.

 

Το ψήφισμα θα αποσταλεί στον κυβερνήτη της αμερικανικής πολιτείας, Μάρκ Ντέιτον με το επιχείρημα ότι «Ο Πρινς αντιπροσωπεύει τις αξίες της Μινεσότα και ο Κολόμβος όχι».

 

Το αίτημα της Melekin για απομάκρυνση του αγάλματος του Χριστόφορου Κολόμβου έρχεται στον απόηχο των επεισοδίων στο Σάρλοτσβιλ και τις πιέσεις για απομάκρυνση μνημείων προσωπικοτήτων των Νοτίων στις ΗΠΑ.

 

«Εδώ στη Μινεσότα, οι κοινότητες θέτουν ξανά το αίτημα να απομακρυνθεί το μνημείο στον Χριστόφορο Κολόμβο, έναν άνθρωπο που δολοφόνησε, βίασε και υποδούλωσε τους μαύρους και ιθαγενείς λαούς στην Αμερική» αναφέρεται στο ψήφισμα, σύμφωνα με το Entertainment Today.

 

«Εμείς, οι υπογράφοντες, δεν πιστεύουμε ότι ο Κολόμβος προσβεύει τις αξίες που φέρουν οι πολίτες της Μινεσότα» ανέφερε η Melekin. «Πρέπει να τιμούμε τα μέλη της κοινότητάς μας, οι ηγετικές ικανότητες των οποίων μας εμπνέουν» συμπλήρωσε.

 

«Εκτός των άλλων η Μέρι Τάιλερ Μουρ (ηθοποιός γνωστή τηλεοπτικά σόου) έχει άγαλμα στο εμπορικό κέντρο Nicollet Mall. Γιατί να μην έχει και ο Πρινς; Το άλμπουμ του Χριστόφορου Κολόμβου έγινε 13 φορές πλατινένιο; Όχι» ανέφερε σχολιαστής του αιτήματος των κατοίκων της Μινεσότα.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM