Καθολική απαγόρευση σε γεύσεις για ηλεκτρονικά τσιγάρα ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

Καθολική απαγόρευση σε γεύσεις για ηλεκτρονικά τσιγάρα ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την καθολική απαγόρευση ορισμένων γεύσεων ηλεκτρονικών τσιγάρων σε όλες τις Πολιτείες, λόγω ανησυχιών σχετικά το άτμισμα μεταξύ των εφήβων.

Η απαγόρευση ισχύει για τις γεύσεις μέντα και τα αρώματα φρούτων που προσφέρονται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα που βασίζονται σε ανταλλακτικό επαναγεμιζόμενο δοχείο (φιαλίδιο). Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επιτρέπουν τις γεύσεις μενθόλης και καπνού, καθώς και γεύσεις φρούτων που κυκλοφορούν με άλλους τρόπους. Η δράση της ολικής απαγόρευσης εξετάζεται για περισσότερο από ένα χρόνο, με πολλές πολιτείες να εφαρμόζουν παρόμοιους κανόνες.

Νότια Κορέα, Ινδία, Βραζιλία είναι επίσης μεταξύ των δεκάδων χωρών που έχουν ανακοινώσει καθολικές απαγορεύσεις ενώ η Κίνα ανακοίνωσε πρόσφατα περιορισμούς σε γεύσεις.

Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ θέλησε να συνεχίσει να προσφέρει στους ενήλικες μια εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά τσιγάρα, ενώ ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες για την αυξανόμενη εξάρτηση από το νέο προϊόν μεταξύ των εφήβων.«Με την προτεραιότητα της επιβολής ενάντια στα προϊόντα που χρησιμοποιούνται περισσότερο από τα παιδιά, η δράση μας σήμερα επιδιώκει να επιτύχει το σωστό ισοζύγιο δημόσιας υγείας», είπε.

Πενήντα πέντε άνθρωποι έχουν πεθάνει και περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί με προβλήματα που σχετίζονται με το άτμισμα, λένε οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Οι ερευνητές έχουν πει ότι πιστεύουν ότι το οξικό άλας της Βιταμίνης Ε, το οποίο μερικές φορές προστίθεται στα προϊόντα ατμίσματος μαριχουάνας, συνδέεται με αυτά τα περιστατικά.

Η Juul, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών τσιγάρων στις ΗΠΑ, έχει ήδη αποσύρει τις αρωματισμένες κάψουλες που διέθετε από την αγορά, αλλά η τωρινή απαγόρευση υποχρεώνει και τους ανταγωνιστές της να προβούν σε ανάλογη κίνηση εντός της προθεσμίας των 30 ημερών.

Οι υπερασπιστές αυστηρότερων κανόνων για το άτμισμα τονίζουν πως οι έφηβοι θα στραφούν στη μενθόλη εάν καταργηθούν οι άλλες επιλογές. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της υγείας δήλωσαν ότι θα λάβουν μέτρα και κατά των ηλεκτρονικών τσιγάρων με μέντα και με άρωμα καπνού, αν η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων διαπιστώσει ότι η χρήση τους στους εφήβους αυξάνεται.

«Πρέπει να προστατέψουμε τις οικογένειές μας, την ίδια στιγμή, είναι μια μεγάλη βιομηχανία, θέλουμε να προστατεύσουμε τη βιομηχανία», δήλωσε ο Τραμπ αυτή την εβδομάδα. Οι ΗΠΑ επίσης πρόσφατα αύξησαν το όριο ηλικίας για την αγορά καπνικών προϊόντων σε 21 με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να διέπονται επίσης από αυτούς τους κανόνες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο δράμα στα βρετανικά ανάκτορα: Αυτοκτονία ο θάνατος του Τόμας Κίνγκστον, πρώην της Πίπα Μίντλετον

Διεθνή / Νέο δράμα στα βρετανικά ανάκτορα: Αυτοκτονία ο θάνατος του Τόμας Κίνγκστον, πρώην της Πίπα Μίντλετον

Ο 45χρονος σύζυγος της λαίδης Γκαμπριέλα Ουίνδσορ, ανιψιάς της βασίλισσας Ελισάβετ, βρέθηκε νεκρός την περασμένη Κυριακή με ένα όπλο δίπλα του - Η σχέση του με την Πίπα Μίντλετον, μικρότερη αδελφή της πριγκίπισσας της Ουαλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
ΗΠΑ: Έτοιμο το πλαίσιο κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα - Στο Κάιρο η αντιπροσωπεία της Χαμάς

Διεθνή / ΗΠΑ: Έτοιμο το πλαίσιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα - Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς

«Μια κατάπαυση του πυρός έξι εβδομάδων θα μπορούσε να αρχίσει σήμερα στη Γάζα, αν η Χαμάς δεχόταν να απελευθερώσει μια πολύ συγκεκριμένη κατηγορία ευάλωτων ομήρων», τόνισε αξιωματούχος των ΗΠΑ
NEWSROOM
Οργιάζουν οι φήμες για την κατάσταση της Κέιτ Μίντλετον - Η νέα απάντηση του παλατιού

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Πληθαίνουν οι φήμες για την υγεία της- Η νέα απάνηση του παλατιού

Θεωρίες συνωμοσίας, φήμες που οργιάζουν αλλά και πλήθος νέων σεναρίων κάνουν το γύρο του διαδικτύου τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο στην Κέιτ Μίντλετον
NEWSROOM