Καθολική απαγόρευση σε γεύσεις για ηλεκτρονικά τσιγάρα ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

Καθολική απαγόρευση σε γεύσεις για ηλεκτρονικά τσιγάρα ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την καθολική απαγόρευση ορισμένων γεύσεων ηλεκτρονικών τσιγάρων σε όλες τις Πολιτείες, λόγω ανησυχιών σχετικά το άτμισμα μεταξύ των εφήβων.

Η απαγόρευση ισχύει για τις γεύσεις μέντα και τα αρώματα φρούτων που προσφέρονται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα που βασίζονται σε ανταλλακτικό επαναγεμιζόμενο δοχείο (φιαλίδιο). Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επιτρέπουν τις γεύσεις μενθόλης και καπνού, καθώς και γεύσεις φρούτων που κυκλοφορούν με άλλους τρόπους. Η δράση της ολικής απαγόρευσης εξετάζεται για περισσότερο από ένα χρόνο, με πολλές πολιτείες να εφαρμόζουν παρόμοιους κανόνες.

Νότια Κορέα, Ινδία, Βραζιλία είναι επίσης μεταξύ των δεκάδων χωρών που έχουν ανακοινώσει καθολικές απαγορεύσεις ενώ η Κίνα ανακοίνωσε πρόσφατα περιορισμούς σε γεύσεις.

Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ θέλησε να συνεχίσει να προσφέρει στους ενήλικες μια εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά τσιγάρα, ενώ ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες για την αυξανόμενη εξάρτηση από το νέο προϊόν μεταξύ των εφήβων.«Με την προτεραιότητα της επιβολής ενάντια στα προϊόντα που χρησιμοποιούνται περισσότερο από τα παιδιά, η δράση μας σήμερα επιδιώκει να επιτύχει το σωστό ισοζύγιο δημόσιας υγείας», είπε.

Πενήντα πέντε άνθρωποι έχουν πεθάνει και περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί με προβλήματα που σχετίζονται με το άτμισμα, λένε οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Οι ερευνητές έχουν πει ότι πιστεύουν ότι το οξικό άλας της Βιταμίνης Ε, το οποίο μερικές φορές προστίθεται στα προϊόντα ατμίσματος μαριχουάνας, συνδέεται με αυτά τα περιστατικά.

Η Juul, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών τσιγάρων στις ΗΠΑ, έχει ήδη αποσύρει τις αρωματισμένες κάψουλες που διέθετε από την αγορά, αλλά η τωρινή απαγόρευση υποχρεώνει και τους ανταγωνιστές της να προβούν σε ανάλογη κίνηση εντός της προθεσμίας των 30 ημερών.

Οι υπερασπιστές αυστηρότερων κανόνων για το άτμισμα τονίζουν πως οι έφηβοι θα στραφούν στη μενθόλη εάν καταργηθούν οι άλλες επιλογές. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της υγείας δήλωσαν ότι θα λάβουν μέτρα και κατά των ηλεκτρονικών τσιγάρων με μέντα και με άρωμα καπνού, αν η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων διαπιστώσει ότι η χρήση τους στους εφήβους αυξάνεται.

«Πρέπει να προστατέψουμε τις οικογένειές μας, την ίδια στιγμή, είναι μια μεγάλη βιομηχανία, θέλουμε να προστατεύσουμε τη βιομηχανία», δήλωσε ο Τραμπ αυτή την εβδομάδα. Οι ΗΠΑ επίσης πρόσφατα αύξησαν το όριο ηλικίας για την αγορά καπνικών προϊόντων σε 21 με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να διέπονται επίσης από αυτούς τους κανόνες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM