Καθηλώνονται από την Παρασκευή τα αεροπλάνα τις Lufthansa

Καθηλώνονται από την Παρασκευή τα αεροπλάνα τις Lufthansa Facebook Twitter
0

Το συνδικάτο UFO, που εκπροσωπεί τα πληρώματα καμπίνας της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, προκήρυξε σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας μιας εβδομάδας, αρχής γενόμενης από αύριο, μετά τη κατάρρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της εταιρείας για τους μισθούς, τις συντάξεις και τους όρους εργασίας που διεξάγονταν.


«Η Παρασκευή θα είναι η πρώτη μέρα της εβδομάδας των απεργιακών κινητοποιήσεων», ανέφερε η ανακοίνωση του συνδικάτου, σημειώνοντας πως η απεργία δεν θα ξεκινήσει πριν από τις 12:00 (13:00 ώρα Ελλάδας).


Η εταιρεία, που έχει απολέσει εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ήδη φέτος κέρδη ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει επικαιροποιημένο πρόγραμμα πτήσεων, καθώς το συνδικάτο δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τις κινητοποιήσεις και δεν θα το κάνει πριν από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.


Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι το συνδικάτο UFO, που εκπροσωπεί 19.000 εργαζομένους, απέρριψε μια πρόταση που ικανοποιούσε όλα τα αιτήματα του συνδικάτου για τους υφιστάμενους εργαζομένους, αλλά θα παρουσίασε ένα νέο σχέδιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Ένα από τα βασικά αιτήματα του συνδικάτου ήταν οι σημερινοί και οι μελλοντικοί εργαζόμενοι να έχουν ισότιμη μεταχείριση από την εταιρεία.


Η διοίκηση πραγματοποίησε παράλληλα σήμερα συζητήσεις για τις συντάξεις με το συνδικάτο ver.di, που εκπροσωπεί 33.000 εργαζόμενους. Όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο, οι συζητήσεις έληξαν χωρίς την επίτευξη συμφωνίας, ανακοινώνοντας πως ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου.


Οι θυγατρικές του ομίλου της Λουφτχάνσα, οι Swiss, Austrian Airlines, Germanwings, Eurowings και Brussels Airlines δεν θα επηρεαστούν από την απεργία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Τι είναι αυτό που πραγματικά τον έπεισε να εγκαταλείψει επιτέλους το Royal Lodge, την ώρα που υπήρχαν πολλαπλές οικογενειακές και πολιτικές πιέσεις και ο ίδιος θεωρούσε ότι μια δημόσια αποχώρηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως παραδοχή ενοχής
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

Διεθνή / Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

«Ο Έπσταϊν ήταν Δημοκρατικός, και είναι πρόβλημα των Δημοκρατικών...Όλοι ξέρουν για αυτόν. Μην χάνετε τον χρόνο σας με τον Τραμπ. Έχω μια χώρα να διοικήσω!», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
«Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Διεθνή / «Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Κεντρικό στοιχείο του αμερικανικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, που προβλέπεται να στηριχθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά στρατεύματα
LIFO NEWSROOM