Κατέρρευσε κτίριο στο Ναϊρόμπι- Νεκροί και πολλοί αγννοούμενοι- Μάχη διασωστών για επιζώντες

Κατέρρευσε κτίριο στο Ναϊρόμπι- Νεκροί και πολλοί αγννοούμενοι- Μάχη διασωστών για επιζώντες Facebook Twitter
0

Κατέρρευσε κτίριο στο Ναϊρόμπι- Νεκροί και πολλοί αγννοούμενοι- Μάχη διασωστών για επιζώντες Facebook Twitter

 

Σε 7 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, ενώ περισσότεροι από 120 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε χθες το βράδυ στο Ναϊρόμπι στην Κένυα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το εξαώροφο αυτό οικοδόμημα στο βορειοανατολικό Ναϊρόμπι, στο οποίο διέμεναν περίπου 150 οικογένειες, κατέρρευσε χθες το βράδυ μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί νωρίτερα την ίδια ημέρα στην πόλη.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο KTN News, τα σωστικά συνεργεία του κενυατικού Ερυθρού Σταυρού συνεχίζουν τις έρευνές τους για επιζώντες στα συντρίμμια του κτιρίου.

 

Κατέρρευσε κτίριο στο Ναϊρόμπι- Νεκροί και πολλοί αγννοούμενοι- Μάχη διασωστών για επιζώντες Facebook Twitter

 

Κατέρρευσε κτίριο στο Ναϊρόμπι- Νεκροί και πολλοί αγννοούμενοι- Μάχη διασωστών για επιζώντες Facebook Twitter

 

Η Σιούντου ανέφερε ότι το κτίριο κατέρρευσε στις 21:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη λαϊκή γειτονιά Χουρούμα του βορειοανατολικού Ναϊρόμπι, την οποία έπληξαν χθες οι πιο ραγδαίες βροχοπτώσεις από την έναρξη της περιόδου των βροχών. Η καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις του εδάφους σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας της Κένυας.

 

«Μέχρι στιγμής, 44 άνθρωποι έχουν βγει ζωντανοί από τα συντρίμμια», είπε η εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τον αριθμό των τραυματιών. «Οι ομάδες μας βρίσκονται στο σημείο», όπου «επικρατεί πλήρες χάος», συνέχισε. Νωρίτερα, η Σιούντου είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 15 τραυματίες.


Φωτογραφίες και πλάνα που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης εικονίζουν στρατιώτες, αστυνομικούς και πολίτες να αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε. 


Κενυατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το κτίριο βρισκόταν κοντά σε ένα ρέμα.


Νωρίτερα χθες, ένας τοίχος που βρισκόταν γύρω από μια ιδιοκτησία κατέρρευσε λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης σε μια άλλη περιοχή της πρωτεύουσας της Κένυας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μετέδωσαν κενυατικά ΜΜΕ.


Η ποιότητα των υλικών και η ταχύτητα με την οποία ανοικοδομούνται συχνά κτίρια στην Κένυα εγείρουν ερωτήματα. Στο Ναϊρόμπι, όπως σε μικρότερο βαθμό και σε άλλες πόλεις της Κένυας, καταγράφεται τα τελευταία χρόνια φρενιτιώδης κατασκευαστική δραστηριότητα, λόγω της μεγάλης ζήτησης για κατοικίες, γραφεία και καταστήματα.Η άνοδος τα τελευταία χρόνια του βιοτικού επιπέδου και η εμφάνιση μιας μεσαίας τάξης αύξησε εκθετικά τη ζήτηση ακινήτων αλλά και τις τιμές τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM