Κατασχέθηκε η περιουσία του «Mr Bitcoin» στη Ν. Ζηλανδία- 90,68 εκατ. δολαρίων

Κατασχέθηκε η περιουσία του «Mr Bitcoin» στη Ν. Ζηλανδία- 90,68 εκατ. δολαρίων Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
0

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας προχώρησε στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Αλεξάντερ Βίνικ- γνωστού ως «Mr Bitcoin»- αξίας 90,68 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα περιουσιακά στοιχεία κατασχέθηκαν επειδή ανήκουν σε εταιρεία, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Βίνικ, σύμφωνα με την αστυνομία της Ν. Ζηλανδίας. Ο Ρώσος κατηγορείται για ξέπλυμα ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων με bitcoin και κατηγορείται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο λεγόμενος «Mr Bitcoin» συνελήφθη το 2017 στη Χαλκιδική. Τον Ιανουάριο, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την έκδοσή του στη Γαλλία και όχι στις ΗΠΑ, ή τη Ρωσία- κάτι που ζητούσε ο ίδιος ο Βίνικ. Οι αμερικανικές αρχές τον κατηγορούν ότι διηύθυνε από το 2011 την BTC-e, μια πλατφόρμα για συναλλαγές με bitcoin, για να διευκολύνει εγκλήματα που κυμαίνονται από παραβίαση ηλεκτρονικών υπολογιστών μέχρι λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Η κατάσχεση που έγινε στη Ν. Ζηλανδία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της αστυνομίας της χώρας. Πιθανότατα αντικατοπτρίζουν κέρδη από την εξαπάτηση χιλιάδων ανθρώπων παγκοσμίως, δήλωσε ο αστυνομικός επίτροπος Άντριου Κόστερ. «Όμως, αυτή η κατάσχεση δείχνει ότι η Ν. Ζηλανδία δεν είναι- και δεν πρόκειται να γίνει- καταφύγιο παράνομων κερδών από έγκλημα σε άλλα σημεία του πλανήτη», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM