Κατά της επέμβασης στη Συρία και ο Πάπας

Κατά της επέμβασης στη Συρία και ο Πάπας Facebook Twitter
2

Στο θέμα της επικείμενης επέμβασης στη Συρία αναφέρθηκε στο κήρυγμα του χθες ο πάπας Φραγκίσκος, στην ημέρα προσευχής και νηστείας, υπέρ της ειρήνης στην Συρία, στην Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο.

 «Υπάρχει η υποψία ότι οι πόλεμοι χρησιμεύουν για να πωλούνται όπλα», είπε ο Ποντίφικας, στους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αναρωτώμενος «σε τι χρησιμεύει να κάνεις πόλεμο αν δεν είσαι ικανός να ξεκινήσεις ένα βαθύ πόλεμο εναντίον του κακού;». Όπως είπε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας,  «ο βαθύς αυτός πόλεμος συνεπάγεται την απόρριψη του αδελφοκτόνου μίσους και των αναληθών μέσων που χρησιμοποιεί, την απόρριψη της βίας σε κάθε της μορφή, της διάδοσης των όπλων και του παράνομου εμπορίου τους. Υπάρχει, όμως, μια υποψία: ο πόλεμος αυτός συνδέεται πράγματι με προβλήματα ή πρόκειται για εμπορικό πόλεμο, ώστε να πωληθούν όπλα στο παράνομο εμπόριο;»

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει στο Κογκρέσο ότι ο πόλεμος στο Ιράν «έχει τερματιστεί»

Η επιστολή προς τους Αμερικανούς νομοθέτες επιχειρεί να δικαιολογήσει γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ζητά έγκριση για τον πόλεμο από το Κογκρέσο, παρότι η σύγκρουση έχει φτάσει το όριο των 60 ημερών
THE LIFO TEAM