Κάρε Ότις: «Στα 17 μου, με βίαζε ο πρώην σύζυγος της Λίντα Εβαντζελίστα»- Κατέθεσε μήνυση

Κάρε Ότις: «Στα 17 μου, με βίαζε ο πρώην σύζυγος της Λίντα Εβαντζελίστα»- Κατέθεσε μήνυση Facebook Twitter
0

Η Carré Sutton, που έγινε διάσημη ως μοντέλο και ηθοποιός στις δεκαετίες '80 και '90 με το όνομα Carré Otis, κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην επικεφαλής του Elite Model Management, Gérald Marie, υποστηρίζοντας πως την βίαζε επανειλημμένα σε ηλικία 17 ετών.

Σε βάρος του Gérald Marie, πρώην συζύγου της Linda Evangelista, που διατέλεσε επικεφαλής του πρακτορείου μοντέλων Elite Model Management στην Ευρώπη, διεξάγεται αστυνομική έρευνα στη Γαλλία, σύμφωνα με τους New York Times.

Από την έρευνα έχουν προκύψει ήδη καταγγελίες από τουλάχιστον 11 γυναίκες, που τον κατηγορούν για σεξουαλικά παραπτώματα και επιθέσεις. 

Η Carré Sutton, η οποία έχει αναφερθεί ξανά στην συμπεριφορά του Gérald Marie, σπάζοντας την σιωπή της στο βιβλίο «Beauty Disrupted» το 2011, φέρεται να κανόνισε να μιλήσει με τις γαλλικές αρχές τον Σεπτέμβριο. 

Ωστόσο, η μήνυσή της είναι ξεχωριστή από την έρευνα των γαλλικών αρχών. Σύμφωνα με τη μήνυση, που το πρώην μοντέλο κατέθεσε σε δικαστήριο του Μανχάταν, ο Gérald Marie ανάγκασε την τότε ανήλικη Sutton να ζήσει μαζί του, στο διαμέρισμά του στο Παρίσι, όσο εκείνη υποτίθεται πως ταξίδευε στο εξωτερικό για δουλειά.

Κάρε Ότις: «Στα 17 μου, με βίαζε ο πρώην σύζυγος της Λίντα Εβαντζελίστα»- Κατέθεσε μήνυση Facebook Twitter
Η Carre Otis σε επίδειξη στην Εβδομάδα Μόδας, στο Μιλάνο, το 2005. EPA/GIULIO DI MAURO

Το διαμέρισμα μοιραζόταν τότε με την με την Linda Evangelista. Όπως λέει, ο Marie την κακοποιούσε σεξουαλικά κάθε φορά που η Evangelista έφευγε από το διαμέρισμα που μοιράζονταν οι τρεις τους. Η Linda Evangelista παρέμεινε παντρεμένη με τον Gérald Marie από το 1987 μέχρι το 1993.

«Κάθε φορά που [η Linda Evangelista] έφευγε από το διαμέρισμα, [ο Gérald Marie] είχε την απαίτηση από την ενάγουσα να τον αφήνει να τη βιάζει, κάτι που έκανε επανειλημμένα μέσα σε διάστημα μερικών μηνών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στα δικαστικά έγγραφα.

Στο Παρίσι, όπως ισχυρίζεται η ίδια, της επιτέθηκε σεξουαλικά πολλαπλές φορές, ενώ την «προωθούσε» επίσης σε «άλλους πλούσιους άντρες σε όλη την Ευρώπη». 

«Γινόταν ολοένα και ξεκάθαρο πως αν αντιδρούσα, δεν θα είχα δουλειά», σημείωσε η Sutton, μιλώντας στους Times, ενώ στην μήνυση κατονομάζει επίσης την Trudy Tapscott, πρώην στέλεχος του πρακτορείου Elite και μανατζέρ της, της οποίας «η αμέλεια επέτρεπε την εκμετάλλευση και την κακοποίηση από τον Marie». 

Όπως εξηγεί η εφημερίδα Guardian, η Sutton κατέθεσε την μήνυση στο πλαίσιο του νόμου Child Victims Act της Νέας Υόρκης, ο οποίος επιτρέπει σε θύματα κακοποίησης να μηνύουν τους φερόμενους δράστες των εγκλημάτων σε βάρος τους όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει από το περιστατικό.

Όταν έκλεισε τα 18, η Carré Sutton αντέδρασε στην κακοποίηση του Gérald Marie, που την έδιωξε διώχνοντάς την από το σπίτι του, σύμφωνα με την ίδια.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μια αρκετά επιτυχημένη καριέρα ως μοντέλο και το 1992 παντρεύτηκε τον Mickey Rourke, με τον οποίο συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία «Άγρια Ορχιδέα». Το ζευγάρι χώρισε το 1998 και το 2005 παντρεύτηκε τον περιβαλλοντολόγο Matthew Sutton.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ