Καναδάς: Πελάτες έμπαιναν σε εστιατόριο δείχνοντας φωτογραφίες σκύλων αντί για πιστοποιητικό Covid

Καναδάς: Πελάτες έμπαιναν σε εστιατόριο δείχνοντας φωτογραφίες σκύλων αντί για πιστοποιητικό Covid Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Οι υγειονομικές αρχές της Αλμπέρτα στον Καναδά έκλεισαν για λίγα 24ωρα ένα εστιατόριο, όταν διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες έμπαιναν δείχνοντας φωτογραφίες σκύλων και όχι πιστοποιητικό Covid όπως προβλέπουν τα μέτρα. 

Έπειτα από καταγγελία που δέχθηκαν για το Granary Kitchen, οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα και έστειλαν ξεχωριστά στο εστιατόριο δύο άτομα να υποδυθούν τους πελάτες. 

Και στις δύο περιπτώσεις «το προσωπικό χρησιμοποίησε το tablet ώστε να φαίνεται σαν να σκανάρουν τον κωδικό QR, όταν στην πραγματικότητα έδειχναν φωτογραφία σκύλου», ανέφεραν σε ανακοίνωση οι αρχές. Στη συνέχεια, το προσωπικό ζήτησε ταυτότητα του «πελάτη» και του επέτρεψε την είσοδο. 

Για την πρόσβαση στους κλειστούς χώρους των εστιατορίων στην Αλμπέρτα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή απόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού 72 ωρών ή ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό. 

Το εστιατόριο άνοιξε ξανά έπειτα από λίγα 24ωρα, όταν ο ιδιοκτήτης υπέβαλλε στις υγειονομικές υπηρεσίες γραπτό σχέδιο για την εφαρμογή των μέτρων και τη σχετική εκπαίδευση των υπαλλήλων, όπως προέβλεπε η απόφαση των αρχών. 

Σε ανάρτηση, το Granary Kitchen έκανε λόγο για «ατυχή περίσταση» στην οποία εμπλέκεται «ανήλικη υπεύθυνη υποδοχής πελατών». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ