Καναδάς: Το Πανεπιστημιακό Δίκτυο Υγείας του Τορόντο απολύει όσους υπαλλήλους δεν εμβολιαστούν

Καναδάς: Το Πανεπιστημιακό Δίκτυο Υγείας του Τορόντο θα απολύσει όσους υπαλλήλους δεν εμβολιαστούν Facebook Twitter
EPA
0

Το Πανεπιστημιακό Δίκτυο Υγείας του Τορόντο ανακοίνωσε ότι το προσωπικό που δεν είναι εμβολιασμένο κατά του COVID-19 θα απολυθεί εάν δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.

Σε μια δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο CBC News, το δίκτυο λέει ότι ζητά στα πάνω από 900 μέλη του προσωπικού του, που δεν έχουν δηλώσει την κατάσταση του εμβολιασμού τους ή δεν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, να προχωρήσουν στον εμβολιασμό με στόχο η δεύτερη δόση να έχει γίνει ως τις 8 Οκτωβρίου.

Με τον τρόπο αυτό θα έχει επέλθει μερική ανοσία ως τις 22 Οκτωβρίου.

Μετά από αυτό το διάστημα, τα μέλη του προσωπικού που δεν είναι εμβολιασμένα θα μπουν σε άδεια άνευ αποδοχών για δύο εβδομάδες, ανέφερε το UHN.

Μετά το τέλος αυτής της περιόδου, εάν το προσωπικό δεν είναι ακόμη ανοσοποιημένο, «η απασχόλησή τους στο UHN θα λήξει», δήλωσε η εκπρόσωπος Gillian Howard.

«Θα συνεργαστούμε για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις, να δώσουμε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο και ελπίζουμε ότι, ως άνθρωποι που εργάζονται στην υγειονομική περίθαλψη και αφοσιωμένοι στους ασθενείς και τους συναδέλφους τους, θα συμμορφωθούν με την πολιτική» πρόσθεσε.

Το UHN, το οποίο συνδέεται με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, περιλαμβάνει το Γενικό Νοσοκομείο του Τορόντο, το Κέντρο Καρκίνου Princess Margaret, το Δυτικό Νοσοκομείο του Τορόντο, το Ινστιτούτο Αποκατάστασης του Τορόντο και το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Michener στο UHN.

Η πολιτική του UHN πριν από την περασμένη Τρίτη απαιτούσε τον τρεις φορές self test την εβδομάδα για τους εργαζόμενους. Αυτή την εβδομάδα, προχώρησε με τη νέα πολιτική εμβολιασμού που απαιτεί όλο το προσωπικό να εμβολιαστεί κατά του COVID-19.

«Κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τους ασθενείς μας και τους ανθρώπους που τους φροντίζουν», είπε η Gillian Howard.

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι εξαιρετικά μεταδοτική και βλέπουμε τα κρούσματα να αυξάνονται. Οπότε κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κρατήσουμε τους ασθενείς και τους εργαζόμενους όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς».

Με πληροφορίες του CBSNews/toronto.citynews.ca

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο δράμα στα βρετανικά ανάκτορα: Αυτοκτονία ο θάνατος του Τόμας Κίνγκστον, πρώην της Πίπα Μίντλετον

Διεθνή / Νέο δράμα στα βρετανικά ανάκτορα: Αυτοκτονία ο θάνατος του Τόμας Κίνγκστον, πρώην της Πίπα Μίντλετον

Ο 45χρονος σύζυγος της λαίδης Γκαμπριέλα Ουίνδσορ, ανιψιάς της βασίλισσας Ελισάβετ, βρέθηκε νεκρός την περασμένη Κυριακή με ένα όπλο δίπλα του - Η σχέση του με την Πίπα Μίντλετον, μικρότερη αδελφή της πριγκίπισσας της Ουαλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ