Καναδάς: Μαθήματα αυτοάμυνας σε μουσουλμάνες για τις ρατσιστικές επιθέσεις

Καναδάς: Μαθήματα αυτοάμυνας σε μουσουλμάνες για τις ρατσιστικές επιθέσεις Facebook Twitter
0

Η αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων σε μουσουλμάνους στον Καναδά, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, έχουν οδηγήσει τις μουσουλμάνες οι οποίες φορούν μαντίλες, στο να πάρουν τα μέτρα τους.

Στο Ισλαμικό Κέντρο Al-Huda του Τορόντο, παραδίδονται μαθήματα αυτοάμυνας από τον τοπικό πρωταθλητή των πολεμικών τεχνών John Kolakovic, ο οποίος τους δείχνει με λεπτομέρειες τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση.

"Ένιωσα ότι ως μουσουλμάνα δεν θα πρέπει να ζω με το φόβο και θα πρέπει τουλάχιστον να προστατεύσω τον εαυτό μου," είπε στο RT η Σάρα Σαμπ, η γυναίκα που διοργάνωσε τα μαθήματα.

"Αν κάποιος με πιάσει ή με τραβήξει θα πρέπει να  είμαι σε θέση να του πω με κάποιον τρόπο ότι πρέπει να σταματήσει», δήλωσε η ίδια.

Πριν από δύο εβδομάδες το τζαμί στην περιοχή έγινε αντικείμενο ρατσιστικής επίθεσης. Η τοπική κοινότητα κινητοποιήθηκε γρήγορα και βοήθησε να συγκεντρωθούν πάνω από 100.000 δολάρια για τις επισκευές του χώρου.

"Μια τρομοκρατική δεν είναι μόνο κάποιος που βάζει βόμβες σε άλλες χώρες.. Είναι και κάποιος που διαταράσσει την ειρήνη ενός άλλου ανθρώπου", λέει η Σάμπ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM