Καναδάς: Απάντηση του υπουργείου Παιδείας μετά τον σάλο για την εμφάνιση τρανς καθηγήτριας σε γυμνάσιο

Καναδάς: Απάντηση της κυβέρνησης μετά τον σάλο για την εμφάνιση τρανς καθηγήτριας σε γυμνάσιο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Μετά από διαμαρτυρίες στα social media για την εμφάνιση της τρανς καθηγήτριας Kayla Lemieux σε σχολείο του Οντάριο με προσθετικό στήθος και περούκα, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από το αρμόδιο διοικητικό όργανο επαναξιολόγηση των κανόνων.

Συγκεκριμένα ζήτησε από το διοικητικό όργανο των σχολείων της επαρχίας του Καναδά να επαναξιολογήσει «τις διατάξεις περί σεβασμού στην επαγγελματική συμπεριφορά».

Η Kayla Lemieux έγινε viral όταν φωτογραφήθηκε με ένα τεράστιο στήθος και ξανθιά περούκα στο σχολείο όπου διδάσκει.

Η ιστορία ξεκίνησε αρχικά στο ίντερνετ όταν μαθητές στο γυμνάσιο Oakville Trafalgar δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεό της.

Σύμφωνα με χρήστη του Twitter που ισχυρίζεται ότι είναι μαθητής στο OTHS, η δασκάλα πέρυσι ήταν «άντρας» και οι μαθητές «δεν μπορούν να πουν τίποτα γι' αυτό».

Χιλιάδες άλλοι χρήστες έσπευσαν να κάνουν έκκληση για αλλαγές στους σχολικούς κανόνες ενώ ζήτησαν την απόλυση της Lemieux.

Σε απάντηση στη δημόσια κριτική, το σχολείο έστειλε επιστολή στους γονείς υπερασπιζόμενη την καθηγήτρια.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το γυμνάσιο Oakville Trafalgar. Θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία και να επαναλάβουμε στην κοινότητά μας ότι δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε ένα ασφαλές, χωρίς αποκλεισμούς, ισότιμο και φιλόξενο περιβάλλον μάθησης και εργασίας για όλους τους μαθητές και το προσωπικό».

Αυτή η επιστολή προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη οργή, καθώς πολλοί μαθητές, γονείς και μέλη της κοινότητας θεώρησαν ότι ήταν ακατάλληλο να επιτρέπεται αυτή η «προκλητική εμφάνιση» της Lemieux στο σχολείο. Την Παρασκευή ακολούθησε διαμαρτυρία έξω από το σχολείο.

Διαδηλωτές έφτασαν με πλακάτ που είχαν μηνύματα όπως «Η προσωπική προπαγάνδα του δασκάλου δεν έχει θέση στην τάξη» ενώ επέκριναν τον Νταγκ Φορντ, τοπικό πρωθυπουργό του Οντάριο.

Σε απάντηση η κυβέρνηση Φορντ εξέδωσε δήλωση η οποία ωστόσο κατά πολλούς δεν καλύπτει τις απαιτήσεις και τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα.

Ο υπουργός Παιδείας Στίβεν Λέτσε έγραψε μια επιστολή προς το Κολέγιο Δασκάλων του Οντάριο, τον οργανισμό που αδειοδοτεί, διέπει και ρυθμίζει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού της επαρχίας προς το δημόσιο συμφέρον, ενώ έχει και την εξουσία να ανακαλεί τις άδειες διδασκαλίας και να αλλάζει τους κανόνες συμπεριφοράς για τους εκπαιδευτικούς.

«Σε αυτή την επαρχία, στα σχολεία μας, γιορτάζουμε τις διαφορές μας και πιστεύουμε επίσης ότι πρέπει να υπάρχουν τα υψηλότερα πρότυπα επαγγελματισμού για τα παιδιά μας», είπε ο Λέτσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, σύμφωνα με την Toronto Sun.

«Και σε αυτή τη βάση, ζήτησα από το Κολλέγιο Δασκάλων του Οντάριο να επανεξετάσει και να ελέγξει το ενδεχόμενο ενίσχυσης αυτών των διατάξεων όσον αφορά την επαγγελματική συμπεριφορά, κάτι που πιστεύουμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον όλων των παιδιών στο Οντάριο».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Toronto Sun, Brian Lilley, αυτό «πιθανότατα δεν είναι αρκετό».

Mε πληροφορίες της thepostmillennial/TorontoSun

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM