Κάμερον: Μην επιλέξετε τη μικρή Αγγλία του Φάρατζ

Κάμερον: Μην επιλέξετε τη μικρή Αγγλία του Φάρατζ Facebook Twitter
1

Το χαρτί του πατριωτισμού έπαιξε χθες ο ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ στην κόντρα του με τον Κάμερον εν όψει του δημοψηφίσματος που θα γίνεις τη Βρετανία στις 23 Ιουνίου.

Ο ευρωσκεπτικιστής κρατούσε το διαβατήριό του ζητώντας να ξαναγίνει βρετανικό. «Είμαστε Βρετανοί, είμαστε καλύτεροι απ΄αυτό, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τρομοκρατήσει, κυρίως στον μη εκλεγμένο, όσο γοητευτικός και να είναι, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ», είπε ο πρόεδρος του Ukip περιγράφοντας με μεγάλη επιμονή και έμφαση τα προβλήματα που προέρχονται από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ προειδοποίησε τις γυναίκες της χώρας του για τους κινδύνους να πέσουν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων των προσφύγων και μεταναστών, όπως συνέβη στον Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ απέρριψε τις κατηγορίες για ρατσισμό λέγοντας ότι τηρεί μία σθεναρή υπέρ της Κοινοπολιτείας γραμμή και ότι στο οικονομικό πεδίο βάζει μπροστά από το ΑΕΠ τους απλούς ανθρώπους και επετέθη κατά της «ίδιας εκείνης συμμορίας των ειδικών» που προέβλεπαν την οικονομική καταστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου όταν η χώρα αρνήθηκε να ενταχθεί στην ευρωζώνη.

Ο  Ντέιβιντ Κάμερον αντέταξε την απόλυτη συμφωνία των ειδικών για τους κινδύνους που θα σημάνει για την βρετανική οικονομία ένα Brexit.

Συνολικά, οκτώ τηλεοπτικά ντιμπέιτ έχουν προγραμματισθεί μέχρι το δημοψήφισμα για την παρουσίαση των επιχειρημάτων των δύο στρατοπέδων. Τα δύο τελευταία, στις 21 και 22 Ιουνίου. Το ένα οργανώνεται Wembley Arena με τη συμμετοχή 6.000 ανθρώπων και το δεύτερο στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε τους  Βρετανούς «να μην επιλέξουν τη μικρή Αγγλία του Νάιτζελ Φάρατζ» κατά τη διάρκεια της μάχης ιδεών με τον αρχηγό του ευρωφοβικού Ukip στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Η εκπομπή που περιελάμβανε δύο χωριστές ενότητες ερωτήσεων-απαντήσεων με τη συμμετοχή του κοινού ολοκληρώθηκε στις 22.00 τοπική ώρα, μόλις δύο ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για την εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους, τη στιγμή που μία ισχνή συμμετοχή στην ψηφοφορία θα ευνοήσει το περισσότερο δυναμικό και συσπειρωμένο στρατόπεδο του Brexit.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον υπολογισμό του μέσου όρου των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα WhatUKThinks , το στρατόπεδο του Brexit είχε προβάδισμα με το 51% των ψήφων, όμως χθες σύμφωνα με τον νέο μέσο όρο, ήταν η σειρά του στρατοπέδου του Bremain να προηγηθεί με 51%.

«Φοβάμαι πραγματικά ότι εάν φύγουμε, θα δούμε την οικονομία να υποφέρει...θα έλεγα ότι η σωστή επιλογή, η βρετανική επιλογή είναι να αγωνισθούμε για μία Μεγάλη Βρετανία εντός της ΕΕ και να μην επιλέξουμε τη μικρή Αγγλία του Νάιτζελ Φάρατζ», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Κάμερον, η αποστολή του οποίου ήταν να παρακινήσει τους Βρετανούς να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν και να πείσει το 10% των αναποφάσιστων για τα θετικά της παραμονής στην ΕΕ, προειδοποίησε για την «αυταπάτη της ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας» στην περίπτωση του Brexir.

Σταθερός, παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις του κοινού για την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής του στον περιορισμό της μετανάστευσης, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε με έμφαση ότι «έξοδος σημαίνει εγκατάλειψη της μάχης και δεν πιστεύω ότι είμαστε λιποτάκτες».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Ο 43χρονος πρόκειται να ακολουθήσει αυστηρότερη στάση από αυτή του πατέρα του σε σχέση με τον πρίγκιπα Άντριου, απαγορεύοντάς του οποιαδήποτε εμπλοκή στη βασιλική ζωή
LIFO NEWSROOM
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την κινηματογραφική ληστεία στο Λούβρο

Διεθνή / Πολύτιμα κοσμήματα και μια «τέλεια» διαφυγή: Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τη ληστεία στο Λούβρο

Πώς οι δράστες εισέβαλαν στο πιο διάσημο μουσείο του κόσμου μέρα-μεσημέρι και κατάφεραν να εξαφανιστούν παίρνοντας μαζί τους οκτώ ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας κοσμήματα
LIFO NEWSROOM
Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Διεθνή / Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Το βιβλίο «Nobody’s Girl», που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη –σχεδόν έξι μήνες μετά την αυτοκτονία της Τζιούφρε– περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη φρίκη που βίωσε στα χέρια του
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πιέζει για διώξεις εναντίον επικριτών του, με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες για κακή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών
LIFO NEWSROOM
Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διεθνή / Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει σχέδιο για επιθεωρήσεις στα πλοία του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, με στόχο να περιορίσει τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία και να ενισχύσει την ασφάλεια των θαλασσών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία.

Διεθνή / Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία

Σάλο προκαλεί η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησε από τον Ουκρανό ηγέτη να αποδεχθεί τους όρους του Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το αντικείμενο που ανακτήθηκε στο μουσείο ήταν το στέμμα της συζύγου του Ναπολέοντα Γ', της αυτοκράτειρας Ευγενίας, και ότι ήταν σπασμένο
LIFO NEWSROOM