Καλιφόρνια: O καύσωνας «μαγείρεψε» τα μύδια στην ακτή

Καλιφόρνια: O καύσωνας «μαγείρεψε» τα μύδια στην ακτή Facebook Twitter
0

Ο μεγάλος καύσωνας που πλήττει αυτές τις μέρες την Καλιφόρνια έχει επιπτώσεις και στη θαλάσσια ζωή. Η ερευνήτρια Jackie Sones βρήκε στα βράχια μιας ακτής στο Bodega Bay νεκρά μύδια. Τα όστρακα τους είχαν ανοίξει και ήταν ζεματιστά, ενώ το κρέας τους ουσιαστικά ψημένο και μαγειρεμένο. 

Οι θερμοκρασίες του Ιουνίου, που φαίνεται ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στο Bodega Bay στη βόρεια Καλιφόρνια, οδήγησαν στο μεγαλύτερο μαζικό θάνατο μυδιών, στρειδιών και άλλων οστρακόδερμων στην περιοχή εδώ και 15 χρόνια. Παρόμοια φαινόμενα εντοπίζονται σε όλη την ευρύτερη ακτογραμμή, σε μήκος σχεδόν 200 χιλιόμετρων. 

Η Sones περιμένει ο θάνατος των μυδιών να επηρεάσει ολόκληρο το οικοσύστημα των ακτών. «Τα μύδια θεωρούνται θεμελιώδη είδη. Θεωρούνται το αντίστοιχο με τα δέντρα για ένα δάσος. Προσφέρουν καταφύγιο και κατοικία και για άλλα ζώα. Αν κάτι λοιπόν επηρεάσει τον πυρήνα ενός οικοσυστήματος θα έχει επίδραση σε όλο το οικοσύστημα».

Οι έρευνες όσων αφορά την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στους στους ωκεανούς  επικεντρώνονται στην αυξανόμενη θερμοκρασία του νερού και στις επιδράσεις που έχει η μόλυνση του νερού στη θαλάσσια ζωή. Tα φύκια και τα κοράλλια υποφέρουν από τα θερμότερα νερά, οι αστερίες λιώνουν, τα μαλάκια καταστρέφονται. Όμως υπάρχουν λιγότερα στοιχεία για τις άμεσες επιδράσεις που έχουν φαινόμενα όπως ένας παροδικός καύσωνας στις ακτές. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM